Tuesday, October 18, 2005

18 oktober 2005

Zoals bekend aan worden is bestaat er binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie grote onmin en is men daar blij dat de nieuwe Haagsche Courant daar niet over schrijft zoals toen de oude Haagsche Courant heeft geschreven over het koningsdrama aangaande CDAwethouder Stolte bij de CDAfractie in de Haagse gemeenteraad.

Deze grote onmin is er omdat onder anderen de Haagse VVDgemeenteraadsleden Alle Dorhout, Jerimi van Laar, Ruud Reijn en Herman Wilmers een variatie van zeer lage tot geen enkele plaats op de kandidatenlijst van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie hebben gekregen.

Herman Wilmers bracht afgelopen donderdag naar voren dat het allemaal kwam omdat volgens hem de Haagse VVDgemeenteraadsfractie helemaal door zogeheten masterclassers is overgenomen.

De masterclassers is bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie intern jargon voor mensen die bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een masterclassersbijeenkomst hebben gevolgd want blijkbaar geeft men daar om de zoveel tijd een bijeenkomst voor masterclassers waarbij deze dan als maïzenabijeenkomsten dienen om hoge plaatsen te verwerven.

Blijkbaar is er inderdaad iets van masterclassers bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aan de hand, en naar buiten aan het komen, want recentelijk bracht Haags VVDwethouder Pieter van Woensel middels zijn digitale snelweg naar voren dat>>>> Arjen Lakerveld (nummer 10 op de conceptlijst van de VVD en masterclasser) bezoekt de gemeenteraadsvergadering en maakt kennis met deze en gene. Ook hij heeft er veel zin in; goede indruk.<<<<

Naast Pieter van Woensel heeft ook Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder veel lunch en borrels over voor anderen dan zijn verliezende fractiegenoten Alle Dorhout, Jerimi van Laar, Ruud Reijn en Herman Wilmers want hij brengt in zijn digitale snelweg naar voren dat>>>>Ondertussen lunch en borrel ik frequent met diverse collega-kandidaat-raadsleden op de concept-VVD-kandidatenlijst-lijst. Zoals met <<<< en dan komt er een hele rij namen welk in ieder geval niet de namen zijn van zijn huidige fractiegenoten Alle Dorhout, Jerimi van Laar, Ruud Reijn en Herman Wilmers.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn Jan Schuller en Marnix Norder samen een onderdeel van een campagneteam voor het lijsttrekkerschap waarbij het opvallend is dat zij dan uiteraard geen campagne aan het voeren zijn voor de andere kandidaat PvdAwethouder Jetta Klijnsma.

Ook is het een gegeven dat naar men zegt er binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie op verzoek van fractievoorzitter Henk Kool er een afspraak is gemaakt om geen openlijke steun vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan Jetta Klijnsma te geven waardoor er ruimte kon ontstaan voor onder meer Jan Schuller om PvdA wethouder Norder te steunen.

Aanstaande donderdag of misschien aanstaande vrijdag middels de nieuwe Haagsche Courant gaat naar buiten komen dat zij geen lijsttrekker is geworden omdat zij wellicht te weinig uitgesproken steun heeft gekregen van onder meer Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen want het is algemeen bekend dat Tineke van Nimwegen helemaal pro Jetta Klijnsma is maar in verband met haar positie in haar fractie volgt zij de lijn van afspraken welk blijkbaar door Henk Kool zijn opgelegd.

Het is algemeen bekend dat de steun van Jan Schuller voor mar of mernix Norder er is vanwege het gegeven dat Jan Schuller woordvoerder mocht wezen en mag zijn in sloopaangelegenheden zoals bij de Zwarte Madonna en bij de Dibbestraat.

In ieder geval hedden beide lijsttrekkerkandidaten onlangs naar buiten gebracht dat zij van elkaar bij elkaar samen in een college mogen zitten.

Jetta Klijnsma heeft toen eigenlijk al een beetje aangegeven dat ze al afstand had genomen van haar bestuurlijke portefeuille van welzijn want ze bracht naar voren ruime bestuurlijke ervaring te hebben en vanuit die ruime bestuurlijke wethouderservaring ook een andere wethouderspost, dan de huidige, te kunnen doen.