Wednesday, October 19, 2005

19 oktober 2005

Vandaag is bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie al bekend wie van beide Haagse PvdAwethouders lijsttrekker is geworden want ergens in en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn de stemmen vandaag al geteld.

Om het goede nieuws nog tot morgen binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie te kunnen houden heeft men besloten de stemmentelcommissie niet in de fractiekamer te hebben maar daarbuiten.

Inmiddels is bekend dat onder meer oud Haags PvdAgemeenteraadslid Rob van Putten en een jonger iemand, welk ook zitting had in het campagneteam van Marnix Norder, zitting hebben in de stemmentelcommissie van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

De jongere in de stemmentelcommissie was ook enige tijd geleden de voorzitter bij de bijeenkomst van de drie jongeren welk het uitgangspunt vormde voor de campagne dat Marnix Norder steun van de jongeren binnen de Haagse PvdA had.

Er is vandaag bijna niemand op de fractiekamer van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zodat vandaag daar niet vandaan de berichtgeving naar buiten kan komen dat Marnix Norder lijsttrekker is geworden, althans als men mee in rekening neemt dat ook gisteren bij de bijeenkomst van het Haags Mileucentrum naar voren kwam dat Marnix Norder in wielrennerstermen met zijn vingers in zijn neus lijsttrekker is geworden.

Dat het lijsttrekkerschap van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een stadhuis aangelegenheid is tussen twee wethouders blijkt ook uit het gegeven dat morgenmiddag om twaalf uur in een hoek van het atrium van het Haagse stadhuis tegenover het gemeentelijk informatiecentrum bekend gaat worden gemaakt welke van beide wethouders lijsttrekker is geworden.

Gisteren bij de bijeenkomst van het Haags Milieucentrum kwam naar voren dat men bij het Haags Mileucentrum op de hoogte van de plannen is van CDAwethouder Smits om de productsubsidie van het Haags Milieucentrum om te zetten in een projectsubsidie.

De wethouder bracht dit naar voren op verzoek van Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder welk steeds op zoek is naar dit soort dingen omdat hij dan de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie naar de mond kan praten.

Omdat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie toch al een hele tijd van het Haags Milieucentrum af wil, vanwege dat toen zij middels inzet van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een subsidie kregen deze hebben gebruikt om te verhuizen naar het pand aan de Groot Hertoginnelaan, kan Anne Mulder makkelijk de CDAwethouder laten roepen dat er het plan is om bij het Haags Milieucentrum de productsubsidie weg te halen en deze te laten vervangen door een projectsubsidie.

Tijdens de bijeenkomst bracht Haags VVDgemeenteraadslid Herman Wilmer naar voren dat hij binnenkort een gesprek gaat hebben met zijn fractiegenoot Anne Mulder over wat er allemaal aan de hand is bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie want daar zijn voor het moment maar vier van de tien raadsleden tevreden waarbij deze vier uiteraard zijn Sander Dekker, Anne Mulder, Ageeth van den Heuvel en Rob van de Laar.

De overige zes zijn niet tevreden want daar zitten Haagse VVDgemeenteraadsleden bij die onder meer plaats eenentwintig en vijfentwintig hebben gekregen en dat zijn geen echte hoge plaatsen voor huidige Haagse VVD gemeenteraadsleden.

Ook bij de digitale snelweg van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is er een discussie over de kandidatenlijst aan het ontstaan.

Men heeft bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie nog steeds de hoop dat de discussie, waaronder ook de digitale discussie binnen de Haagse VVdgemeenteraadsfractie, niet in de nieuwe Haagsche Courant komt te staan.

Bij de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heeft gisteren de beleidmedewerkster daar naar buiten gebracht dat het haar steeds meer moeite kost om het een leuke digitale snelweg te vinden. Met haar digitale wandeling heeft zij een voorsprong genomen op haar fractievoorzitter Henk Kool want deze bracht naar voren nog steeds niet digitaal actief te zijn ondanks dat hij wel digitale berichten aan het lezen is.