Friday, October 21, 2005

21 oktober 2005

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heeft men er of slapeloze nachten van ,dat Jetta Klijnsma en niet Marnix Norder lijsttrekker is geworden, of men staat vroeg op want middels hun digitale snelweg heeft de beleidsmedewerkster Manon om zes uur en negentien minuten in de ochtend een volgende oproep neergezet>>Weer hoofdzakelijk externe belangenpartijen die zich mengen... Op inbreng van PvdA-leden wordt nauwelijks inhoudelijk gereageerd... Tegen die externen zou ik willen zeggen...Manon>> waarbij zij zich tot de externen richt.

Daarmee kan men aantonen dat naast slapeloze nachten of vroeg opstaan er bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een beleid gericht is op internen en externen.

Binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is het algemeen bekend dat Jetta Klijnsma veel steun heeft gekregen van vrouwengroepen binnen haar fractie en wethoudersomgeving en dat naar men zegt Marnix Norder het mogelijke lijsttrekkerschap heeft verloren omdat algemeen bekend is dat hij iets teveel naar vrouwenbenen kijkt.

Enige tijd geleden had Marko Fehres, beleidsmedewerker bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie, naar voren gebracht dat in geval van Marnix Norder het opging dat de bestuurder op de eerste plaats kwam.

Nu heeft Jetta Klijnsma bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie de eerste plaats gewonnen en gekregen waarbij dan duidelijk is dat van de drie Haagse collegefracties VVD – PvdA – en CDA de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie de enige is die ondanks het duale systeem een wethouder als lijsttrekker heeft waardoor bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie het lijsttrekkerschap bij het college en niet bij de fractie is terechtgekomen.

Ook bij de digitale afdeling van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn er plots in het Haagse stadhuis merkwaardige dingen aan de hand want men heeft liever dat men in het Haagse stadhuis de landelijke PvdA ziet dan de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA want wie bij weeweeweedenhaag.nl/smartsite.html?id=22654 naar weeweewee.pvda.nl/~denhaag kijkt ziet dat men dan plotseling, zoals voorheen, geen doorverwijzing naar de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie krijgt maar naar de landelijke PvdA.

Daarmee laat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zien dat men liever ziet dat men in het Haagse stadhuis liever kijkt naar de landelijke PvdA dan naar de vele commentaren die er naar de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie gaan.

Bij de afdeling van de griffie in het Haagse stadhuis is men aan het kijken of men vanaf de bewuste digitale webpagina van de gemeente wel een link naar de landelijke PvdA mag hebben want er is immers sprake van dat men denkt dat men een link aanklikt naar weeweewee.pvda.nl/~denhaag en niet naar de landelijke PvdA.

Samen met de berichtgeving van beleidsmedewerkster Manon aan externen is het een beetje duidelijk dat men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie eigenlik geen zin meer hebben in hoe het bij hun digitale snelweg aan het gaan is.

Afgelopen week is waarneembaar geworden dat er een fractiekamerverschil is tussen de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en de CDA want daar waar de fractiekamer van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie de afgelopen week iedere dag open is geweest is de fractiekamer van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie de hele week dicht geweest en was er niemand aanwezig.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie begint steeds meer naar buiten te komen dat daar het thema gaat om een grote verjonging want dat kwam toen ook bij de oude Haagsche Courant naar buiten toen men daar schreef over het koningsdrama bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie en dat vanuit dit koningsdrama toen CDAwethouder Stolte erg boos was.

De Haagsche Courant bracht toen naar voren dat zij van alles wisten en dat het ging over verjonging binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Naar men zegt binnen en om de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is er geen ruimte voor huidig Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk omdat zij niet in deze verjonging past en vandaar dat zij van alles doet om haar positie te proberen te behouden maar kan het wel eens wezen dat zij in een soort zelfde positie terecht gaat komen als onder meer de Haagse VVDgemeenteraadsleden Ruud Reijn en Jerimi van Laar.

Binnen de Haagse gemeenteraad is naar voren aan het komen dat veel van wat zij aan het doen is in het kader van buitenlopen in haar digitale snelweg te maken heeft met haar mogelijk buiten de verjongingsboot van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie te vallen.

Bij de Haagse GroenLinksfractie is men een beetje boos dat er van de procedure weinig terecht aan het komen is want daar was de afspraak dat kandidaten voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een verslag gingen ontvangen aangaande de gevoerde gesprekken met de onder anderen een oud Tweede Kamerlid welk thans werkzaam is bij het Haags Milieucentrum. Tot op heden heeft men daar nog geen verslag ontvangen en ziet het er niet naar uit dat deze verslagen er nog gaan komen.

Opvallend was dat bij de presentatie bij de lijsttrekkers voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie de huidige fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie in zijn opening van zijn betoog gelijk begon met dat hij het zo vreemd vond dat hem niet was verteld wat de procedure van die avond ging wezen anders had hij zich daarop hebben kunnen voorbereid.

De andere kandidaten begonnen met hun motivatie maar de fractievoorzitter met de procedure waarbij dan gelijk een enorm verschil duidelijk werd dat het bij de huidige fractievoorzitter altijd eerst om de procedure gaat dan om de inhoud en motivatie.

Naar men zegt is het gelijk vanaf het begin van een toespraak terugvallen op de procedure een verschil wat altijd kan ontstaan wanneer iemand kandidaat is die al lang fractievoorzitter is en kandidaat is tegenover nieuwe kandidaten die nog geen fractievoorzitter zijn.

Morgenochtend kan Haags PvdA wethouder Klijnsma niet bij een radioprogramma aanwezig zijn om over haar lijsttrekkerschap te praten omdat zij in atrium van het Haagse stadhuis een opening moet verrichten, wethouder Norder kan wel morgen wel maar het is niet bekend of hij toch nog voor de radio is gevraagd.