Saturday, October 22, 2005

22 oktober 2005

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is het duidelijk aan het worden dat de persoonlijkheid van Anne Mulder als gemeenteraadslid van die fractie niet floreert bij een ondergeschikte rol.

Om uit te blinken moet hij zich belangrijk weten maar dat laat het systeem binnen zijn fractie niet toe. Hij zou geknipt zijn als de waakhond binnen zijn fractie.

In de oude Haagsche Courant werd hij de teckel van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie genoemd.

Hij zou geknipt zijn als de waakhond van zijn fractie maar dat laat het systeem bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie niet toe daar het systeem daar de baas is.

Ondanks dat Jetta Klijnsma bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie lijsttrekker is geworden laat deze fractie zelden haar ware gezicht zien.

Het zit vol dubbelzinnigheden en verborgen betekennissen. Bijna niets is daar wat het lijkt.

De laatste tijden zijn er veel interne conflicten die de Haagse CDAgemeenteraadsfractie verscheuren.

In de wandelgangen heeft Haags PvdAwethouder Norder laten weten dat zijn reden om de Haagse SPgemeenteraadsfractie niet in het college te willen hebben te wijten is aan het gegeven dat de Haagse SP een te getructe fractie is die vanwege fractiediscipline andere mensen in deze fractie geen kans geeft en die liever al een hele tijd in de Haagse gemeenteraad een open niet gebruikte plek heeft dan deze te geven aan een volgende persoon van de toenmalige kandidatenlijst.

Net als bij de Haagse burgemeester is bij Haags PvdAwethouder Norder zetelroof een doorn in het oog en het is hem niet ontgaan dat men bij de Haagse SPgemeenteraadsfractie al een hele tijd aan zetelroof doet door een gemeenteraadszetel open te laten welk men niet aan een volgende kandidaat wil geven.

Wethouder Norder heeft in het verleden ook al laten weten dat hij de hele truc van de Haagse SPgemeenteraadsfractie om een fractievertegenwoordiger van een andere lijst te hebben dan van de Haagse SP niks vindt en dat hij geen zin heeft om met een zulke mentaliteit in een college te zitten.

Volgende week dinsdag is er in de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad(SWB) een bespreking in tweede termijn aangaande de structuurvisie waarbij het dan met name kijken naar de Haagse VVD is en of er daar een standpunt gaat worden ingenomen op basis van het gegeven dat PvdAwethouder Norder geen lijsttrekker is geworden, immers bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie had men naar voren gebracht geen torremolinos aan de kust te willen.

Aanstaande woensdag en donderdag is er een vergadering van de Haagse gemeenteraad middels, onder meer, de digitale snelweg te zien omdat de gemeenteraadsvergadering op de woensdag en de donderdag gaat plaatsvinden.