Thursday, November 10, 2005

10 november 2005

Gisterenavond bij een plaatsvindende Haagse gemeenteraadscommissievergadering was Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel bezorgd en verbaasd dat er in de Haagse gemeenteraad een beetje middels, onder anderen, de digitale snelweg te vernemen is dat er een mogelijkheid is dat bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie de inmiddels daar zeventiende geworden Bart de Liefde gaat proberen de huidige nummer zeven plek van Ageeth van den Heuvel in te nemen.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is algemeen bekend dat Marieke Bolle , net als Bart de Liefde maar hij dan ergens anders, als uitgangspunt de zeventiende plek heeft toegewezen gekregen. Gisteren bracht Marieke Bolle dat tot haar ploeg van en voor campagne ook Haags PvdAwethouder Pierre Heijnen was toegetreden.

Marieke Bolle bracht ook naar voren nog geen idee te hebben bij welke plaats zij moet gaan beginnen om te proberen van de zeventiende plaats naar voren te komen en dat haar, zoals zij ze omschreef, campagne coördinatoren Heijnen en Schuller gaan kijken waar Marieke Bolle moet gaan beginnen met naar voren te raken.

Gisterenavond bij de commissievergadering kwam ook wel naar voren dat binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie het aan het gaan is dat de beleidsmedewerker binnen de Haagse CDAgementeraadsfractie niet zelf kiest voor een verkiesbare plaats waardoor hij dan op eigen verzoek op een achterste plaats gaat komen, ook omdat hij de drijvende kracht achter het programma is en vaak is men dan niet voorgrond maar achtergrondkandidaat.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is het juist andersom daar had de beleidsmedewerker de wens tot een hoge tot redelijk hoge plaats maar kreeg hij plaats negenentwintig als uitgangspunt toegewezen en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie kan de beleidsmedewerker zelf zijn wens voor een lage plaats naar voren brengen.

Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk had bij haar gemeenteraadscollega Marieke Bolle naar voren gebracht dat zij wel een sterk gevoel had naar een hoge plaats maar gisteren werd wel duidelijk dat dit voor haar een wensvolle hoop is maar dat de realiteit met zich gaat meebrengen dat binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zij de rol gaat krijgen toegewezen van Haags VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn of Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle en dat Haags CDAgemeenteraadslid Brigt Homan de verrassing van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat worden met haar als uitgangspunt toegewezen plaats bij de eerste vier.

Inmiddels is middels de digitale snelweg van een Groen Links ,in Den Haag, oud voorzitter te volgen dat zijn campagne eigenlijk een beetje het karakter van een non of niet campagne heeft want of nou op basis van zijn recentelijke digitale ontwikkelingen aanstaande zaterdag een plaats bij de eerste vijf dichterbij is gekomen is maar de vraag.

Middels de digitale snelweg is vanavond een commissievergadering van de Haagse gemeenteraad te volgen waarbij gisteren naar voren kwam dat er op een bepaald moment geen geluid bij de beelden was maar men heeft vandaag naar voren gebracht dat het vandaag mogelijk is dat het met de digitale beelden beter gaat dan gisteren.