Tuesday, November 08, 2005

8 november 2005

Het hoeft niet vreemd te zijn dat vanzelfsprekend de fractievergadering van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie langer, wellicht zelfs veel langer, meet omvang in tijd had dan gewoonlijk.

Na de fractievergadering bracht Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle naar voren dat men haar, in bijkomend geval van redenering, een mededeling had gegeven dat haar de zeventiende plaats ten deel was gevallen omdat er veel talent beschikbaar was en is.

Marieke Bolle bracht naar voren dat ze van plan is om op maandag de eenentwintigste november te proberen een hogere plek dan de zeventiende te bereiken.

Te vermoeden is dat zij niet zal gaan proberen zelf te kandidaat tegen de vier eerste kandidaten te waardoor haar tegenkandidaat zal gaan aanvangen vanaf de vijfde plek.

Gedurende haar tegen kandidaat zijn zullen de kandidaten die voor haar staan haar niet steunen want dat betekent dan voor hun zelf dat zij een plaats zakken.

Het is vrij simpel voorspelbaar dat bijvoorbeeld een digitale snelwegbeheerder van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie welk een aanwijzing op de vijftiende plek heeft gekregen geen steun gaat geven aan een stijging van Marieke Bolle want wanneer Marieke Bolle voor vijftien komt zakt vijftien automatisch een plaats.

Aangaande zijn vijftiende plaats was vorige week maandag naar voren gebracht dat het voor een digitale snelwegbeheerder van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een vijftiende plaats tot de behaalbare mogelijkheden kon behoren.

Gisteren is naar voren gekomen dat het binnen de Haagse gemeenteraad hebben van een drukmiddel naar de Haagse SPgemeenteraadsfractie een onderdeel is welk van het presidium van de Haagse gemeenteraad komt.

Het presidium maakt op een niet op te rekken manier gebruik van een gemeentelijke regel waarin te lezen valt dat wanneer een raadslid welk afwezig is en een vervanging kent de vervanging verliest wanneer een gemeenteraadslid deelneemt aan een gemeenteraadsvergadering.

In de praktijk betekent dit voor de Haagse SPgemeenteraadsfractie dat wanneer het afwezige gemeenteraadslid maar zelfs even in een gemeenteraadsvergadering aanwezig is dat zoiets de interpretatie krijgt dat het gemeenteraadslid weer aanwezig is waardoor de Haagse SPgemeenteraadsfractie dan weer moet afzien van het hebben van een fractievertegenwoordiger.

Binnen het presidium van de Haagse gemeenteraad hebben de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA, CDA, GroenLinks en de ChristenUnie/SGP zitting.

Gezien de houding van de aanwezige fracties in het presidium is het niet te verwachten dat de Haagse SPgemeenteraadsfractie het anders gaat doen dan dat ze nu doen waardoor het Haags SPgemeenteraadslid is ingeruild voor een Haagse SPgemeenteraadsfractievertegenwoordiger.

Morgen is er middels de digitale snelweg een mogelijkheid tot volgen van de commissievergaderingen van morgenochtend, middag en avond in de Haagse gemeenteraad.

Aanstaande donderdagavond is er bij de Haagse Koepel een bijeenkomst van de werkgroep luchtalarm aangaande schone en luchtkwaliteit.

Volgende week op de derde dinsdag van de maand is er in de middag, van vijf tot half zes, op de gewoonlijke plek in het Haagse stadhuis de maandelijkse bijeenkomst van het Haags Milieucentrum.