Monday, November 21, 2005

21 november 2005

Onlangs is naar voren gekomen dat in Lisse er na de vorige college welk er mee was opgehouden een college van CDA en Deezesenzestig tot stand is gekomen.

Binnen de Haagse gemeenteraad is de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie hoogstwaarschijnlijk zeer blij met het gegeven dat er in Lisse zo een college tot stand is gekomen want wie weet is het dan in Den Haag ook wel mogelijk dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie en Deezesenzestiggemeenteraadsfractie weer eens samen in een college geraken.

Vanavond zijn er in, om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een soort van olympische spelen te bewonderen waarbij het veel gaat om cirkels die in elkanders cirkel overgaan en dat men hoogstwaarschijnlijk veel bewegingen gaat maken waardoor er een volgorde van Haagse PvdAgemeenteraadsleden gaat ontstaan.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is naar voren gekomen dat Haags VVDgemeenteraadslid Herman Wilmer een beetje onstemd is geraakt omdat hij vorige week niet bij de avond van in om en bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie mocht zijn waarin er een volgorde van Haagse VVDgemeenteraadsleden had plaatsgevonden.

Hij bracht naar voren dat hij niet bij de avond aanwezig mocht zijn omdat zijn nietplek op een volgorde van Haagse VVDgemeenteraadsleden als een welplek werd gezien zijnde een plek buiten de volgorde van Haagse VVDgemeenteraadsleden waardoor hij mogelijk van buiten volgorde in volgorde van Haagse VVDgemeenteraadsleden had kunnen geraken.

Afgelopen week kwam een beetje naar voren dat Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie een beetje het gevoel aan het uitstralen is dat hij met de oud fractievoorzitter Evert de Niet van de toenmalige Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie toch niet iets optimaals in huis heeft gehaald.

Morgenavond is er een stadsdeelcommissievergadering van de Haagse gemeenteraad waarbij dan in het stadsdeel Haagse Hout om halfacht de stadsdeelcommissie in vergadering gaat.

Aanstaande donderdagavond is er in de raadszaal van de Haagse gemeenteraad een commissievergadering welk om zes uur gaat beginnen waarbij dit eigenlijk dan wellicht een opvallendheid is want meestal beginnen de vergaderingen in de avond om halfacht, omdat de commissievergadering in de gemeenteraadszaal gaat plaatsvinden is het wellicht mogelijk om de commissievergadering middels de digitale snelweg te zien.