Monday, November 14, 2005

14 november 2005

Binnen de Haagse stadhuis op de derde etage is steeds meer aan het opvallen de heel vaak aanwezigheid van de lijsttrekker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Hoewel Michel Santbergen als lijsttrekker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie vaak aanwezig is was recentelijk ook bij een overleg op de derde etage te zien dat de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie aanwezig was bij een bespreking waarbij de bespreking ongetwijfeld zal zijn gegaan over milieuaspecten vanwege de werkzaamheden van de de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Aanstaande woensdagavond gaat er in een Haagse gemeenteraadscommissie worden gesproken over de milieu effect rapportage herontwikkeling Wijnhavenkwartier.

Te verwachten is dat de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA wel zullen kunnen vinden in hoe het gaat en aan het gaan is.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zal ongetwijfeld wel Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller woordvoerder wezen maar bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is nog niet helemaal duidelijk wie de woordvoerder zal wezen en of zelfs Haags VVDgemeenteraadslid Rob van de Laar als commissievoorzitter wel aanwezig zal zijn want in en om de Haagse VVDgemeenteraadsfractie gaat men op aanstaande, woensdag, zestien november kijken naar de volgorde binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Middels zijn digitale snelweg is te zien dat Haags VVDwethouder Pieter van Woensel het niet voor de eerste keer heeft over de in zijn visie zijnde een topper met nummer zeventien als uitgangspunt.

Het kan best zijn dat deze nummer zeventien volgens Pieter van Woensel zijnde topper gaat proberen de uitgangsplek van Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel in te nemen.

Toen bij Ageeth van den Heuvel naar voren werd gebracht dat haar plek wellicht in handen van Bart de Liefde gaat vallen bracht zij naar voren niet tevreden over zo een mogelijk ontwikkeling te zijn en bracht zij naar voren zij volgde niet de digitale snelweg van haar Haags VVDwethouder van Woensel want dat vond ze maar niks al die digitale snelwegen.

Ze had wel gehoord dat Haags PvdAfractievoorzitter Henk Kool non digitaal was geworden en dat vond ze voor zichzelf een goed voorbeeld om zelf ook maar niet digitaal te zijn.

Ze bracht ook naar voren dat binnen haar fractie een soortement afspraak was dat Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder de enige in de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is die een digitale snelweg mag hebben zodat af en toe middels hem wat digitaals van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar buiten kan komen.

Op de derde etage van de het Haags Stadhuis is nu de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie in vergadering aan het vergaderen waarbij het wellicht mogelijk is dat men erg dualistisch gaat doen want dit keer zijn er geen Haagse PvdAwethouder aanwezig bij de fractievergadering van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie en eigenlijk heeft het niet vaak plaatsgevonden dat er geen PvdAwethouders aanwezig waren bij de fractievergadering van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.