Saturday, November 19, 2005

19 november 2005

Conform verwachting is de afgelopen week bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie in volgorde Bart de Liefde naar voren gegaan en op een twaalfde plek terecht gekomen.

Voor de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is dit wellicht een goed gegeven omdat algemeen bekend is dat bij Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder analyses niet ver genoeg reiken en dat hij altijd een beetje blijft steken in analyses en men heeft de verwachting dat wellicht door steun van Bart de Liefde Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder beter met analyses omgaat waardoor Anne Mulder wellicht wat minder oppervlakkig en rommelig kan gaan worden.

Afgelopen week was er veel becommentariëring en becommentariëren aan de gang op de gang van de derde etage van het Haagse stadhuis.

Met name was er veel becommentariëring en becommentariëren over de bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie naar buiten geraakte berichtgeving aangaande een mogelijke volgorde van Haagse CDAgemeenteraadsleden in combinatie met ontwikkelingen binnen de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie en hoe deze ontwikkelingen van beïnvloeding zijn voor de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie.

In het algemeen is de volgorde van de Haagse CDAgemeenteraadsfractieleden in de Haagse gemeenteraad gezien als een soort opera waarbij dan voor Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk een operarol ligt om aan de kustzijde een zijde naar de CDAgemeenteraadsfractie te halen.

Bij de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie heeft men door het wegvallen van voormalig fractievertegenwoordigster Hetty Voogel de mogelijkheid om de van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie overgelopen oud fractievoorzitter Evert de Niet vanaf een tweede plek in te gaan zetten op een kustzijde om ook een zijde van de kust te laten gaan naar de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie.

Aan de kustzijde is er een grote mogelijkheid dat aan een dubbele zijde de Haagse PPSgemeenteraadsfractie gaat bemerken dat Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk en Haags ChristenUnie/SGPgemeenteraadslid Evert de Niet veel moeite gaan doen aan kustbinding.

Binnen de Haagse PPSgemeenteraadsfractie is recentelijk bekend dat er een lijsttrekker is die dan de opvolger van Evert de Niet is geworden want Evert de Niet wist al een hele tijd geleden dat zoiets er voor hem na twee maal niet meer mogelijk was, vandaar ook mede zijn logische overstap naar een landelijk filiaal van de ChristenUnie/SGP, en is er de algemene verwachting dat de twee gemeenteraadsleden van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie wel vlak achter de lijsttrekker komen.

Bij de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie is Wim Pijl de fractievoorzitter en begint hij wellicht toch een beetje spijt te hebben van de overstap van Evert de Niet naar zijn fractie want in de beeldvorming is er een beetje het beeld ontstaan dat het teruggeven van een tweede plaats door voormalig fractievertegenwoordigster Hetty Voogel toch iets is van dat zij zich wellicht toch niet al te prettig voelde met de druk van beide zwaar op de hand zijnde heren.

Daarnaast is er ook het gegeven dat toen Evert de Niet nog bij de Haags PPSgemeenteraadsfractie aanwezig was vaak met hele andere dingen heeft ingestemd dat de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie maar nu moet Evert de Niet binnen de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie voor veel zijn waar hij eerder tegen was en bij veel moet dan Wim Pijl naar voren brengen dat Evert de Niet inmiddels helemaal achter de lijn van de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie staat ook in onderwerpen waar Evert de Niet vroeger tegen was.

Volgende donderdagavond is een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad, deze commissievergadering is niet middels de digitale snelweg te volgen
omdat de vergadering niet aan de digitale snelweg kan worden doorgegeven daar er op de plek van de vergadering geen aansluiting is want buiten de gemeenteraadszaal zijn er in de Haagse gemeenteraad nog geen aansluitingen om vergaderbeelden aan de digitale snelweg te kunnen toevoegen.

Aanstaande woensdag zijn er in de Haagse gemeenteraad twee commissievergaderingen in de ochtend is er commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen- Ypenburg en in de middag is er een vergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen.

In de Haagse gemeenteraad was deze week een beetje te bemerken dat wellicht door zenuwachtigheid bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie inbreng heel wat anders was dan anders.

De Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is een beetje in ver en afwachting want daar gaat op of iets later dan dertig november aanstaande een volgorde van Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsleden bekend worden waarbij dan voor het moment de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie zich aan het bevinden is in een fase waarbij een lijsttrekker al bekend is en van een ander gemeenteraadslid ook al iets bekend is dat en een enkeling op een uitslag zit te wachten waarbij er dan wellicht te verwachten is dat hij redelijk zenuwachtig aan het wezen is wat de uitslag gaat wezen.

Tot morgen is er in Den Haag aan het Spui het festival welk afgelopen donderdag is begonnen.