Friday, November 18, 2005

18 november 2005

Gisterenavond bij in en om de Haagse gemeenteraadsvergadering kwam naar voren dat er een voorstel is aangenomen bestaande uit een meerderheid van de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en Deezesenzestig.

Deze paarse meerderheid kan mede tot stand zijn gekomen dankzij het etentje van vorige week tussen de fractievoorzitters van de Haagse VVD en Deezesenzestiggemeenteraadsfracties waarbij er wellicht binnenkort meer mogelijke voorstellen door deze meerderheidscombinatie te verwachten zijn.

Mogelijk is het etentje van vorige week tussen beide fractievoorzitters waarbij men verder gaat zoals men blijkbaar tijdens het afgelopen noordelijke zee jazz festival in een prettige ambiance met elkaar had kunnen spreken omdat onder meer Haags CDAwethouder Stolte ruzie met de oude Haagsche Courant had.

Naar men zegt was toen daarbij ook Haags VVDwethouder Pieter van Woensel en de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie van wie recentelijk berichtgeving is ontvangen dat hij de gemeenteraadsvergadering van gisteren middels wellicht de digitale snelweg of middels de televisie heeft kunnen volgen. Ongetwijfeld zal hij zeer tevreden zijn dat er voor het eerst sinds hele lange tijden een voorstel met een paarse meerderheid tot stand heeft kunnen komen.

Gisteren kwam ook naar voren dat wellicht andere fractie misschien wel voor hadden kunnen zijn maar het bij stemming niet waren om geen toevoeging aan de paarse combinatie te zijn zodat het ook echt een echte paarse meerderheid voor het voorstel kon zijn.

In de Haagse gemeenteraadsvergadering was er een grote tevredenheid dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een blamage heeft weten te ontlopen want het was erg blamerend geweest als zij binnen haar fractie de rol van de nummer zeventien van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie of de rol van nummer eenentwintig bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie had moeten spelen.

Gezien de vele verhalen die er waren over gebrek aan uistraling en dat het volgens de oude Haagsche Courant het allemaal maar weinig was had er een hele mogelijkheid kunnen bestaan dat Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een zeer lage plek had gekregen waardoor voor Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een zesde plek eigenlijk toch als een hele goede niet – afgang - plek kan worden gezien.

Gisteren is het crossing border tweeduizendvijf festival in opening gegaan waarbij er dan voor enkele dagen in Den Haag een crossingbordertweeduizendvijffestival is.

Vandaag was waarneembaar dat bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller hard aan het werk was in verband met de campagne die hij aanstaande maandagavond samen met Haags PvdAwethouder Pierre Heijnen gaat houden. Naar Jan Schuller zegt is hij hard bezig met het inzamelen van ondersteuningen van Haagse gemeenteraadsleden en is hij bezig met te kijken of er in de nieuwe Haagsche Courant van aanstaande maandag nog een interview, over zijn campagne en hoe het allemaal gaat, komt te staan.