Tuesday, November 15, 2005

15 november 2005

Vanavond is er een bijeenkomst aangaande betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek waarbij hoogstwaarschijnlijk naar voren kan komen dat bij een vorige bijeenkomst de Haagse CDAgemeenteraadsfractie naar voren had gebracht tegen betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek te zijn terwijl ze kennis hebben van het geven dat de Haagse PvdA, VVD, GroenLinks en Deezesenzestiggemeenteraadsfracties voor zijn.

Vanavond zullen wellicht fracties die voorstander zijn van de collegeplannen daar aanwezig zijn terwijl fracties die vanzelf achter de bewoners staan niet aanwezig zullen zijn omdat ze toch al vanzelf achter bewoners staan in hun visie en voorstellen tegen betaald parkeren.

De Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft laten weten dat vanavond fractievoorzitter Adri Hartman daar net zo gaat doen zoals hij vorige keer bij de stadsdeelcommissievergadering heeft gedaan.

In ieder geval is al middels de digitale snelweg gebleken dat de toon van Haags VVD wethouder Bruno Bruins aangaande zijn plannen over het betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek niet al te vriendelijk is en dat Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar dingen naar buiten heeft gebracht die hij in een radio bijeenkomst niet had gezegd omdat het niet via de ether te horen mocht zijn.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is men veel bezig met morgenavond waarbij ook naar voren aan het komen is dat Haags VVDgemeenteraadslid Thessa Oosterholt zich voor morgenavond geen zorgen aan het maken is en dat haar inderdaad ook geluiden hadden bereikt over de door Bart de Liefde geambieerde wens om op een hogere plek in de volgorde van Haagse VVDgemeenteraadsleden te willen komen.

Morgen zijn er twee Haagse gemeenteraadscommissie waarbij in de ochtend bespreking in de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB) gaat plaatsvinden over een startnotitie van het college welk dan de eerste stap van het college is aangaande de milieu effect rapportage herontwikkeling Wijnhavenkwartier.

Bij de vergadering in de middag gaat zoals, middels een digitale snelweg, over berichtgeving is ontvangen door de Haagse gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten (VEM) worden ontvangen zonder dat het onderwerp op de agenda staat maar dat komt omdat er wellicht ergens iets verkeerds is gegaan waardoor overhandiging misschien iets te vroeg gaat plaatsvinden omdat bespreking pas gaat plaatsvinden na verloop van de termijn welk er een tijd geleden door het college was gesteld.

Gisterenavond bracht men vanuit de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie naar voren dat er vandaag wellicht de mogelijkheid is dat middels een embargo verzoek bij redactie van de nieuwe Haagsche Courant al bekend is geraakt wat een indicatievolgorde is geworden van de Haagse CDAgemeenteraadsleden.

Aanstaande vrijdag is er in het filmhuis om twee uur in de middag het begin van het tweede festival poëtische experimentele en kunstzinnige film.