Sunday, November 13, 2005

13 november 2005

Afgelopen donderdag is vanuit de Haagse CDAgemeenteraadsfractie Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan naar een schoolse aangelegenheid gestuurd om daar deel te nemen aan gesprekken met scholieren.

Omdat dit na afgelopen woensdag was kan dat bijdragen aan het beeld dat men in de bovenste delen van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie in naar buitenbrenging en representatief opzicht meer aan het inzetten is op Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan dan op Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk want wanner men eerder Brigit Homan dan Wil Vonk naar scholieren aan het toe sturen is kan dit aanwijsbaar zijn naar het doorzetten van een verjongingslijn binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie .

Het is inmiddels wel als algemeen bekend te beschouwen dat op aanstaande woensdag, de zestiende november, naar buiten gaat geraken hoe de nog niet vastgestelde volgorde van Haagse CDAgemeenteraadsleden gaat zijn waarbij dan daarbij zelf betrokkenen enige tijd eerder, waarbij eerder te denken is aan dagen eerder, vernemen.

Gezien dat zondag zondag is valt te verwachten dat men binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie wellicht op zaterdag al heeft vernomen of wellicht aanstaande maandag, uiteraard is bij Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman al veel bekend maar dat kan ook makkelijker zijn omdat Adri Hartman zijn positie al lang geleden kenbaar heeft gemaakt.

Gisteren in en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie was er een wellicht opvallende tussen de regels berichtgeving waarbij de tussen de regels berichtgeving ook een hele slimme was want het bracht een argument naar voren welk de indruk wekte van een hele nouveauté te zijn maar eigenlijk al een bestaand iets was.

Oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg had in de locatie waar het was op tafel een schriftelijke berichtgeving achtergelaten waarin was te lezen wat gedurende de dag bekend werd als het appèl van Niek Roozenburg.

In zijn schriftelijke berichtgeving deed Niek Roozenburg een oproep om de Haags GroenLinksgemeenteraadsfractievoorzitter de lijsttrekker te laten zijn waarbij dan de andere ambianten dan hun ambitie op een lagere plaats moesten zetten en was er in een tussenzin te lezen dat de fractievoorzitter nog maar een enkele termijn beoogde waardoor hij geen ambitie heeft voor een vierde termijn, maar dat is ook iets wat vanzelf binnen de Haagse GroenLinksfractie niet mag.

Bij de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie is binnenkort te verwachten dat de fractievoorzitter naar buiten gaat komen met een digitale berichtgeving dat hij een tijdje geen zin had in digitale berichtgevingen waarbij hij uiteraard niet de indruk wil gaan wekken dat hij net zoals Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool non digitaal is geworden.

Toen gisteren bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie er een bepaling was geweest dat de lijsttrekker de lijsttrekker was geworden was er een voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een situatie die nog niet eerder was voorgekomen waarbij in de situatie er een situatie was ontstaan van velen voor een enkele plek zodat bijvoorbeeld de situatie kon ontstaan dat de uiteindelijke nummer twaalf bijvoorbeeld maar liefst elf keer niet aanmerking kwam voor een plek tussen de eerste elf en uiteindelijk twaalfde werd.

De lijsttrekker werd in een enkele keer met een verdeling veertig- elf -vier en een enkele lijstrekker want hij had het meeste deel van de zesenvijftig mogelijkheden gekregen.

Een ander plek bijvoorbeeld de tweede kende negen mogelijkheden dat iemand van de negen tweede kon worden.

Bij aanwezigheid van zesenvijftig was achtentwintig plus een enkele een meerderheid.

Van de twaalf eerste plekken waren maar twee plekken, waaronder de eerste, welk in een enkele ronde tot stand kwamen waarbij men meer dan de helft plus een enkele van de aanwezige zesenvijftig haalde.

Bij de anderen tien was er een tweede ronde nodig waarbij dan de eerste twee van de aantal deelnemers per plek overgingen naar de tweede ronde.

Wellicht gaat er een mogelijkheid zijn dat middels de digitale snelweg van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie ook de gisteren plaatsgevonden tussenstanden in de volgorde van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsleden te zien gaat wezen want gisteren was het in de locatie wel op een digitaal muurscherm te zien maar dat ging redelijk snel waardoor het minder was bij te houden hoe de getallen waren.

Morgen gaat Haags VVDwethouder van Dijk mededeling en wellicht meerdere mededelingen doen aangaande een stedelijke kunst en geluid driedaagse.