Thursday, November 17, 2005

17 november 2005

In en om de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is naar buiten gekomen dat na lijsttrekker Michel Santbergen de tweede en derde plekken zijn gegaan naar een verjongingsgolf en dat de vierde plek is gegaan naar Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk, de vijfde plek is ook een vernieuwingsplek althans als men ziet dat een wethouder voor die plaats in aanmerking komt en op de zesde plaats is Haags CDAgemeenteraadlid Brigit Homan terecht gekomen en het andere Haags CDAgemeenteraadslid Kaland komt in aanmerking voor de zevende plek als uitgangspunt.

De andere drie huidige Haagse CDAgemeenteraadsleden hebben lagere, tot geen, uitgangspunten dan de zevende plek gekregen.

Volgens velen zit ,na de vijfde plaats van Haags CDAwethouder Smits, de meeste opvallendheid wel in de goede uitgangsplek van Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan want voor haar is een zesde plek een heel goede plek temeer binnen de Haagse gemeenteraad veel was gekeken naar de toen oude Haagsche Courant welk melding maakte dat het allemaal een beetje weinig was.

Een andere opvallendheid welk wel te verwachten was is de afwezigheid, bij de volgorde van Haagse CDAgemeenteraadsleden, van de beleidsmedewerker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie want met name bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was men erg aan het uitkijken naar wel of niet deelname van de beleidsmedewerker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Vanavond is er een gemeenteraadsvergadering waarbij wellicht in en om de gemeenteraadsvergadering ook besprekingen gaan plaatsvinden aangaande hoe het gisterenavond in en om de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is geweest.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie bracht Jan Schuller naar voren het vreemd te vinden dat men niet met hem aan het meedenken is aangaande zijn plannen om de plannen van het Wijnhavenkwartier te zien als plannen vanaf het Centraal Station tot aan het Spui.

Gisteren bij een commissievergadering is naar voren gekomen dat er een mogelijkheid is tot een meerderheid van de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en Deezesenzestig waardoor er vanavond bij stemming van een onderwerp van een agendapunt er een meerderheid tot stand gaat komen waardoor ook al wellicht de contouren van een paars college beginnen waarneembaar te worden bestaande uit VVD, PvdA en Deezesenzestig.