Wednesday, November 16, 2005

16 november 2005

Vandaag is er een soort sprake van dat de burgemeester eigenlijk een beetje wil stoppen met burgemeester zijn en dat dan blijkbaar Haags VVDwethouder Bruno Bruins zijn opvolger kan zijn maar volgens Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart kan zoiets niet omdat er in Den Haag geen VVD burgemeester kan zijn omdat in andere grote steden er ook al een VVD burgemeester aanwezig is.

Gisterenavond kwam naar voren dat de fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet wist dat hij volgens zijn fractie bij een bijeenkomst in Rustenburg- Oostbroek moest zijn. Hij had wel iets voorbij zien komen maar hij dacht dat de bijeenkomst op aanstaande donderdagochtend ging zijn maar dat is een andere bijeenkomst dan die van gisterenavond.

Bij de commissievergadering van vanmiddag is naar voren gekomen dat de geagendeerde aanbieding als reactie aangaande de voorstellen van het college over betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek verplaatsing heeft gekregen omdat men de aanbieding gaat laten plaatsvinden na het verschijnen van een notitie.

Vanochtend was er in een commissievergadering bespreking aangaande de milieu effect rapportage Wijnhavenkwartier waarbij Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller aan Haags PvdAwethouder mer Marnix Norder het verzoek deed om te komen met een mer rapportage welk dan niet om het Wijnhavenkwartier gaat maar om het Wijnhavenkwartier samen met het Spuiplein waardoor het gebied van de milieu effect rapportage dan eigenlijk gaat om een gebied vanaf centraal station tot aan het Spui.

Bij en om de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is gisteren naar buitengekomen dat er een uistel van een dag heeft plaatsgevonden waardoor pas vandaag of morgenmiddag bij de Haagse CDAgemeenteraadsleden bekend gaat geraken wat een uitgangspunt van volgorde is geworden.

Volgens Adri Hartman, fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie, moet er eerst nog met bestuurlijke ogen naar de volgorde worden gekeken maar eigenlijk kan volgens hem niet veel verandering door de bestuurlijke bekijking plaatsvinden omdat men dat toch als een kritiekpunt naar de samenstellers kan zien.

Daar voor vanavond eigenlijk een commissievergadering ging plaatsvinden heeft deze voor vanavond geen doorgang kunnen vinden en morgenavond is er een gemeenteraadsvergadering.

Vanavond is er bij en om de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een bijeenkomst waarvan dan morgen algemeen bekend zal zijn welke volgorde er tot stand is gekomen aangaande de volgorde van Haagse VVDgemeenteraadsleden.

Bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie beginnen een beetje de contouren waarneembaar te worden dat daar de twee huidige gemeenteraadsleden van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie, na de aldaar nieuwe zijnde lijsttrekster, in volgorde de tweede en derde plek gaan krijgen waarbij dan nog niet precies duidelijk is van wie van de twee tweede en derde gaat worden.

Bij een bijeenkomst van gisterenavond is naar voren gekomen dat bij de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie de voormalige fractievertegenwoordigster Hetty Voogel heeft afgezien van haar tweede plaats, de fractievoorzitster van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie wist gisteren gelijk te melden dat het wellicht door Evert de Niet kwam die vanwege zijn overstap vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen(PPS) bij de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie is terecht gekomen.