Saturday, November 12, 2005

12 november 2005

Enige tijd geleden had de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractievoorzitter naar voren gebracht dat hij twee mensen met elkaar had zien eten en dat uit samen eten politiek gewicht kan worden gedestilleerd.

Gisterenavond was er door een raam van restaurant te zien dat Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker samen aan het eten was met de al een tijdje nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Gezien dat de restaurantlocatie bij Sander Dekker om de hoek was en veel verder dan die van de al een tijdje nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie kan men zien dat het wellicht de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is die de weg moet gaan naar de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Het hoeft niet uitgesloten te zijn dat in de gesprekken bij het tentje ook is gegaan over de mogelijkheden van een aanstaand college bestaande en komende uit onder meer de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie samen met de Haagse VVDgemeenteraadsfractie en aangevuld met de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Vandaag heeft in en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een bepaling van volgorde plaatsgevonden waarbij voorspelbaarheden aanwezig waren en ook enige onvoorspelbaarheden.

Doordat een lijsttrekkerskandidaat eerste of geen plek als uitgangspunt had waren er geen mogelijkheden om een volgorde tot en met zeventien te maken maar werd het een volgorde tot en met zestien waarbij er de opvallendheid was dat er steeds veel mensen voor plekken waren waardoor in een enkele ronde wel veel voor een enkele plek waren zo was er voor de bijvoorbeeld voor sommige plekken een run van acht of zeven voor de enkele plek.

Lijstrekker, de huidige fractievoorzitter- tweede, het andere kernlid van de huidige fractie -derde, Heleen Weening- vierde, een oud voorzitter van GroenLinks in Den Haag- vijfde, Arnoud Boer- zesde, Maarten Brillenburg Wurth- zevende, de opvolger van Niek Roozenburg in de Haagse gemeenteraad- achtste, Nick Vogels- negende, Cathelijne Dommerholt- tiende, Patrick Scholten- elfde, Emile Mazel- twaalfde, Frances Weijn- dertiende, Martijn Dadema- veertiende, Monique Vermin- vijftiende, Niek Roozenburg- zestiende, Ria Sikkes.

Aangaande Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle begint naar buiten te komen dat zij grotendeels haar zeventiende plek heeft gekregen omdat zij te veel onderwerpen in de Haagse gemeenteraad in zelfbeheer heeft willen houden en daarbij te weinig heeft willen samenwerken met anderen in en buiten haar fractie, het is algemeen bekend dat ook binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie het niet raadzaam is om veel te willen vasthouden.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is veel sprake dat er eigenlijk best een goede verdeling heeft plaatsgevonden want Johan Chandoe heeft als nestor van de Haagse gemeenteraad en ook als nestor binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zitting gehad in de groep die ging over beoordeling van nieuwe Haagse PvdAgemeenteraadsleden waardoor hij een grote rol heeft gehad in mogelijke vernieuwingen in de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Vanavond is er niet een radioavond maar een avond met terugkomst van Radio Tonka in en met een avond veel waarbij er veel is in relatie van radio buiten radio.