Tuesday, November 22, 2005

22 november 2005

In relatie tot het Haagse stadhuis heeft Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle gisteren het glazen plafond van het Haagse stadhuis kunnen halen want het Haags stadhuis kent elf etages en net boven de elfde etage is er het glazen dak van het Haagse stadhuis.

In om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was het gisterenavond sjouwen met Marieke Bolle want er werd met haar gesjouwd naar een vijfde plek wat niet lukte, een negende en tiende plek lukte ook niet waarna eindelijk de elfde plek voor haar in zicht kwam en het ook werd.

Voor Marieke Bolle was het gisteren naar zij zelf naar voren bracht een avond van gemengde gevoelens en gebroken toezeggingen want zij had aan velen toegezegd maar twee keer te willen proberen om vanaf een zeventiende naar een hogere plek te geraken. Uiteindelijk waren er bij haar vier naar voren gangen nodig om net buiten de eerste tien te vallen.

Duidelijk waarneembaar was dat Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle eigenlijk in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een zware gele kaart heeft gekregen en dat zij naar zij zegt dat zelf ook wel beseft.

Bij de gehele avond in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was er aan het eind van de avond sprake van dat de avondspreker naar voren begon te brengen dat in aantallen er meer briefjes met namen begonnen te zijn dan dat er aanwezigen waren.

Wellicht is er volgende week de dertigste november een grote mogelijkheid dat men bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat proberen in relatie tot een betere aansluiting op verjonging om Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan naar een vierde in plaats van een zesde plek te laten bewegen.

Vandaag heeft Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie naar voren gebracht dat hij aan het kijken is hoe het eigenlijk aan het gaan met zijn fractiegenoot Evert de Niet die tot voor kort fractievoorzitter van de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie binnen de Haags gemeenteraad was.

Morgen is er een opening van een tentoonstelling bij de openbare bibliotheek aangaande het honderdjarig jubileum van de openbare bibliotheek in Den Haag.

Woensdagochtend gaat er in de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg bespreking plaatsvinden aangaande de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Vanavond bij een stadsdeelcommissiebijeenkomst Haagse Hout gaat er onder meer ook bespreking plaatsvinden aangaande nieuwe verbindingen tussen Den Haag en Leidschendam -Voorburg.