Wednesday, November 23, 2005

23 november 2005

Vanochtend was er in de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg bespreking aangaande de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) waarbij ook de Haagse VVD, PvdA en CDA gemeenteraadsfracties naar voren brachten dat het wellicht beter is om op landelijk niveau wellicht beter de WMO nog een tijd uit te stellen waardoor dan de kadernotitie van het college nog op vele punten verandering kan ondergaan.

Gedurende de bijeenkomst was er ook sprake van dat er veel naar voren werd gebracht dat er een wenselijkheid bij organisaties is om meer mogelijkheden voor communicatie over de WMO te hebben.

Dat dit naar voren werd gebracht gaf de mogelijkheid aan de Haagse CDAgemeenteraadsfractie om met steun van de commissie te benadrukken dat er een goede communicatie over de WMO moet gaan ontstaan.

Gisterenavond was bij de stadsdeelcommissiebijeenkomst Haagse Hout waarneembaar dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie Haags CDAgemeenteraadslid Jeannette Doll naar voren bracht dat zij ergens niet voor is waarbij het niet geheel duidelijk kon worden of zij ergens tegen is of haar fractie.

Bij geval dat in relatie tot de stadsdeelcommissiebijeenkomst Haagse Hout de Haagse CDAgemeenteraadsfractie ergens tegen is kan dat een heel ander beeld zijn dan dat Haags CDAgemeenteraadslid Jeannette Doll ergens tegen is.

Vandaag was in de nieuwe Haagsche Courant te lezen dat men aan de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsleden gevolgen wil geven vanwege de overstap van Evert de Niet van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie naar de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie.

Het is algemeen bekend dat al een hele tijd de Haagse CDA en ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfracties naar voren brengen dat zij zeer blij zijn dat Haags CDAwethouder Stolte wethouder is waardoor er in om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie twee wethouders zijn die over gebieden gaan waarbij dan Haags CDAwethouder Smits de andere CDAgebiedswethouder is.

Vanavond is er een opening van een tentoonstelling bij de openbare bibliotheek aangaande het honderdjarig jubileum van de openbare bibliotheek in Den Haag.