Thursday, November 24, 2005

24 november 2005

Middels zijn digitale snelweg bracht Haags VVDwethouder Pieter van Woensel naar voren dat hij aanwezig was geweest bij de stadsdeelcommissievergadering van stadsdeelcommissie Haagse Hout.

Aangaande zijn aanwezigheid bracht hij naar voren bracht dat hij ervaarde dat er veel discussie was om een bouwplan in Bezuidenhout-West en dat hij daarover in zijn spreekuur als stadsdeelwethouder had gehoord.

Binnen de Haagse gemeenteraad is het vaak waarneembaar dat wanneer wethouders zelf met dingen naar buiten gaan komen dingen dan in gemeenteraadscommissiebespreking en besprekingen geraken.

Gedurende de bijeenkomst liet Haags CDAgemeenteraadslid Jeannette Doll weten dat zij tegen het bouwplan is waarover Haags VVDwethouder Pieter van Woensel middels zijn digitale snelweg naar voren bracht dat het veel discussie gaf.

Aanstaande veertien december is er een avond over de plannen waarbij het dan hopelijk zo is dat er waarneembaar gaat zijn of het standpunt van Jeannette Doll haar standpunt is of een standpunt van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Gisterenmiddag was er bij een gemeenteraadscommissie bespreking over een locatie aan de kust waarbij waarneembaar was dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie reden zag om op een eerder standpunt terug te komen, bij deze aangelegenheid was eerder waarneembaar dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet goed zat in het moeten verdedigen van Haags CDAwethouder Stolte.

Eerst ging Haags CDAgementeraadslid Wil Vonk bij deze aangelegenheid net doen alsof zij en de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet achter haar Haagse CDAwethouder Stolte kon staan en toen iets later stond zij toch maar achter hem. De Haagse VVDgemeenteraadsfractie gaf aan dat men binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie wel eens mogelijkheid heeft om van standpunt te kunnen veranderen.

Op de derde etage van het Haags stadhuis is veel beweging aan het ontstaan bij de Haagse ChristenUnie/SGP en CDAgemeenteraadsfracties waarbij zij bemerken dat bij de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie ontwikkelingen zijn.

Door de bewegingen van de Haagse ChristenUnie/SGP en CDAgemeenteraadsfracties heeft men ook bij onder anderen de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie door dat er wat richting kust te bewegen is waardoor er middels een digitale snelweg van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie iets over te lezen valt aangaande bewoning en of men wel of niet aan de kust bewoning heeft.

Afgelopen week bracht de voorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie naar voren dat Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle zwaar beschadigd was geraakt en dat, in opzicht van hoe en gezien de manier waarop het is gegaan, zij er beter aan doet om niet een elfde plats te doen.

In het verloop de stadsdeelcommissievergadering van stadsdeelcommissie Haagse Hout was, afgelopen dinsdagavond na de maandagavond, merkbaar dat de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie wellicht gelijk heeft in zijn visie dat Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle zwaar beschadigd is geraakt vanwege haar beplekking op de elfde plaats.

Na de bijeenkomst bracht Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar naar voren dat zij veel moet gaan doen om van de zware beschadiging af te geraken, bij de stadsdeelcommissievergadering van stadsdeelcommissie Haagse Hout was Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar zeer bezig om middels indirectheden de bijeenkomst, waarvan Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle voorzitter is, anders te laten verlopen dan toen Marieke Bolle nog niet zwaar beschadigd was.

Bij de opmerkingen van Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar was het opmerkelijk dat er iets was van dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie graag aan de PvdAgemeenteraadsfractie aan het laten zien is dat ze het allemaal wel een beetje volgen waarbij het dan ook opvallend was dat mede door combinatie van voorzitterschap en Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar de stadsdeelcommissievergadering tegen middernacht was afgelopen waarbij dat in tegenstelling tot vorige vroege tijdstippen een beetje opvallend was.

Gisteren waren commissievergaderingen van de Haagse gemeenteraad niet middels de digitale snelweg te volgen omdat er iets niet goed aan het gaan was met een gedeelte van digitale snelweg waarbij wellicht de commissievergaderingen van vanavond vanaf zes uur digitaal te volgen zijn.

Afgelopen dagen bracht Haags VVDwethouder Pieter van Woensel,middels zijn digitale snelweg, naar voren dat hij een tip van de dag heeft ten aanzien van een noordelijke kennis van hem om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Een vorige keer had Haags VVDwethouder van Woensel ook een mededeling naar buiten gebracht aangaande het gegeven dat zijn vrouw een voorzitterschap rond een Haagse gemeenteraadsfractie heeft waardoor het niet vreemd hoeft te zijn dat hij oog heeft voor ontwikkelingen in om en rond de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.