Friday, December 16, 2005

16 december 2005

Gedurende de Haagse gemeenteraadsvergadering van gisterenavond had Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart naar voren gebracht dat het wellicht goed is om middels randstadrail ook fietsen in randstadrail mee te kunnen nemen.

Onder anderen de Haagse VVD en CDAgemeenteraadsfracties hadden de mening dat het niet kon en waren tegen de motie van Koen Baart waardoor er toch een krappe meerderheid voor de motie van Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart was.

Bij het stemmen over de motie liet Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller weer eens zien eerder voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie te zijn dan voor waar hij zelf voor is want gedurende de discussie bracht hij zijdelings van de discussie bij Koen Baart onder de aandacht eigenlijk niet voor het voorstel te zijn en het vreemd te vinden dat het niet eerder bij een fractievergadering was besproken.

Na de stemming bracht Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller naar voren dat hij eigenlijk wel makkelijk voor de motie had kunnen stemmen omdat naast fractiediscipline er ook iets bij hem was dat hij de motie onuitvoerbaar achtte waardoor er volgens hem wellicht toch niet veel van terecht gaat komen.

Aangaande de gee ef thee ophaal aspecten waren, ondanks de naar buiten toe onduidelijkheid van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie,de Haagse VVD, PvdA en CDA voor het voorstel van de Haagse CDAwethouder Stolte. Johan Chandoe had namens de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een motie waarbij toen na aanname van de motie de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie toch makkelijk voor het voorstel van Haags CDAwethouder Stolte kon zijn.

De fractievoorzitter van de Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie bracht gisteren naar voren toch wellicht een inschattingsfout te hebben gemaakt en dat hij wellicht wat meer opmerkzamer had moeten zijn bij het op een negende plek plaatsen van zijn fractievertegenwoordigster waarbij hij naar voren bracht dat ze inderdaad bijvoorbeeld beter op een zesde plek had kunnen staan net als de vorige keer want dan was er meer sprake geweest van een vaste waarde.

In ieder geval kan het in combinatie met het zelfinzicht van de fractievoorzitter wellicht mogelijk worden dat de fractievertegenwoordigster toch naar een hogere dan de negende plek gaat maar zelfs met dat blijft het volgens de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractievoorzitter iets wat niet helemaal goed is gegaan en waar hij volgens hemzelf beter en attenter op had moeten hebben geregeerd.