Sunday, December 18, 2005

18 december 2005

Afgelopen week was op woensdag in de Haagse gemeenteraad bij een commissievergadering waarneembaar dat veel gemeenteraadsleden aan het inzetten waren op een verschil tussen een voortgangsrapportage en een evaluatie.

Bij de commissievergadering van de commissie waarbij men veel over welzijn spreekt was er afgelopen woensdag een onderwerp op de agenda welk een relatie heeft met een milieueffectrapportage aangaande de welbekende trekvliettracé.

Daar dit het onderwerp was waren er eigenlijk relatief veel commissieleden aanwezig die geen zitting hebben in de commissie, welk over onder anderen welzijn gaat, maar die dan zitting hebben in een commissie die onder anderen over verkeer gaat.

Omdat het een gecombineerde commissievergadering was kwamen veel verkeerswoordvoerders over de milieueffectrapportage in de commissie spreken omdat van een milieueffectrapportage dan bespreking, in de commissie welzijn die ook over duurzaamheid gaat, kan worden gesproken.

Bij de opening van de commissievergadering was er bespreking over agendering aangaande onderwerpen in relatie tot welzijn waarbij dan de situatie ontstond dat verkeerswoordvoerders opeens over de agenda aangaande welzijn begonnen te spreken.

Bij het spreken over de agenda en agenderingsonderwerpen waren met name de collegefracties VVD, CDA, PvdA aangevuld met steun van de Haagse GroenLinks en Deezesenzestiggemeenteraadsfracties zeer snel erbij om naar voren te brengen dat het plotseling niet meer ging om een toegezegde evaluatie, mede naar aanleiding van een agenderingsverzoek uit de Stationsbuurt, maar om een voortgangsrapportage.

Bij de bespreking deed Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen grote moeite om maar steeds naar voren te brengen dat het om een voortgangsrapportage en niet om een evaluatie ging waarbij zij met steun van de collegefracties VVD, CDA, PvdA aangevuld met steun van de Haagse GroenLinks en Deezesenzestiggemeenteraadsfracties naar voren bracht dat dan bij plotseling genoemde voortgangsrapportage
slechts over de Stationbuurt kan worden gesproken omdat dat dan de voortgangsrapportage is.

Ook Haags CDAcommissievoorzitter Wil Vonk was zeer goed in het geven van steun door plotseling niets meer te weten van een evaluatie maar wel van een voortgangsrapportage.

Afgelopen donderdagavond bij de Haagse gemeenteraadsvergadering is ook het voorstel aangaande schrijven op scholen van de Haagse VVDgemeenteraadsleden Ageeth van den Heuvel en Thessa Oosterholt aangenomen waarbij Ageeth van den Heuvel over het bespreken van het voorstel naar voren had gebracht dat de bespreking allemaal zo snel ging dat ze nauwelijks tijd had gehad om iets van haar koffie te drinken toen zij achter de tafel bij het college mocht gaan zitten om het voorstel van haar en haar collega te mogen toe te lichten.

Na een Haagse gemeenteraad is er altijd wel een wandelgangen moment waarin dingen naar voren komen. Zo kwam afgelopen donderdagavond veel naar voren dat bij de Haagse PolitiekePartijSscheveningegemeenteraadsfractie de niet fractievoorzitter zeer bezig was om te kijken wie er bij en met hem in een volgorde geraken.

Volgens Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter is het bij zijn Haags collega CDAgemeenteraadslid Brigit Homan bekend dat hij naast velen zoals ook onder anderen Haags VVDgemeenteraadslid Herman Wilmer ook was gevraagd en dat hij net als velen, die ook zijn en waren gevraagd, ook wel op een tweede plek kon gaan staan.

Ton Lutter bracht naar voren zijn gevraagd zijn wel aardig te hebben gevonden maar dat hij toch maar niet verder buiten zijn achtste plek wil raken.

Daarnaast bracht Ton Lutter ook wel een beetje naar voren dat hij eigenlijk wel zin had om het allemaal een beetje middels zijn digitale snelweg naar voren te brengen maar dat hij eigenlijk niet veel meer zin had in zijn digitale snelweg maar dat zoiets eigenlijk een beetje had te maken met zijn achtste plaats, hij was ook wel een beetje tevreden dat zijn digitale achterstand een beetje vergelijkbaar was met een eventuele digitale achterstand van de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteradsfractie.

Ton Lutter bracht daarmee iets naar voren dat inderdaad al een tijdje aan het opvallen was en is dat de digitale stilte fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfracties een beetje vergelijkbaar is geworden met de plaatsgevonden digitale stilstand van de Haags GroenLinksgemeenteraadsfractievoorzitter.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie het de afgelopen tijd erg druk heeft gehad met de formatieaangelegenheden achter zijn voor de derde keer lijsttrekkerschap hoewel hij toch onlangs zelf naar voren bracht niet goed te hebben gereageerd op ontwikkelingen achter hem waardoor de fractievertegenwoordigster op de negende plek terecht kwam.

Gisteren kwam naar voren dat men aangaande de door de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie verkeerd ingeschatte negende plek men in correspondentie is en dat er wellicht een nieuwe gelegenheid gaat komen waadoor er wellicht toch nog nieuwe volgordeveranderingen gaan ontstaan maar men weet niet of men daar wel allemaal voor of tegen is.

Aanstaande woensdag er een presentatie van een nieuwe vorm van de posthoorn waarbij het ook wellicht mogelijk is dat een mogelijk ontslag van de lijstduwer van in om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie te maken gaat hebben met een nieuwe vormgeving van de posthoorn.

Afgelopen week is naar voren gekomen dat het wellicht toch niet helemaal goed aan het gaan is met de digitale uitzendingen van vergaderingen van commissies van de Haagse gemeenteraad waardoor het niet helemaal bekend is of de commissievergadering van aanstaande woensdagavond op een digitale manier te volgen gaat zijn.

Volgens verkeerswoordvoerder Jerimi van Laar van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie, althans zo bracht hij afgelopen woensdag naar voren, bestaat er een kans dat volgende week vrijdag het nieuwe Vailliantplein klaar is waardoor hij dan voor zijn Haags VVDwethouder Bruno Bruins een zeer tevreden Haags VVDgemeenteraadslid is.