Friday, May 13, 2005

13 mei 2005

Is het Haagse stadhuis vanaf het Haagse Centraal Station beter te voet bereikbaar of middels het openbaar vervoer is een vraag waar, naar men zegt, het college een antwoord naar aan het zoeken is. Het college wil al een hele tijd dat er graag dat er meer bekendheid gaat komen aan de wandelroute vanaf het Haagse Centraal Station naar het Haagse Stadhuis.

Aan de Kalvermarktzijde van het Haagse Stadhuis gaan nieuw stoeptegels komen die wie weet misschien een beetje glad zijn want naar men zegt zijn het dezelfde tegels als van het Spuiplein welk vaak bekend zijn om het gegeven dat bij regen ze erg glad zijn. Binnen de Haagse gemeenteraad spreekt men niet graag over dingen als stoeptegels omdat er ooit in landelijk verband negatief is geschreven en gesproken over stoeptegelpolitiek.

Vandaag komt het nieuws naar buiten dat de Haagse CDA gemeenteraadsfractie samen met de CDA fractie in de gemeenteraad van Wassenaar geen voorstander zijn van plaatsing van een nieuw gebouw op het landgoed Clingendael. De voorkeur van beide CDA fracties gaat uit naar de windhondenrenbaan aan de Benoordenhoutseweg, deze voorkeur van beide fracties van het CDA is gelijk aan dezelfde voorkeur van de Politieke Partij Scheveningen welk ook het liefst ziet dat het gebouw op de windhondenrenbaan gaat komen.

Ook is nieuws ontvangen dat de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA naar het politiebureau is gegaan om daar te melden dat het hem was overkomen dat er een digitale mening over hem is gevormd en dat hij zich niet kan vinden in de internettelijke gevormde mening want hij is van mening dat het niet internettelijk netjes is wat hem is overkomen.

Als fractievoorzitter van de Haagse PvdA is Henk Kool een beetje moe van aan het worden dat hij maar van alles voor de digitale voeten krijgt geworpen maar hij brengt ook naar voren dat hij conceptmatig niks aan zijn digitale fractie omgeving kan doen omdat zijn fractie niet zelf een digitalefractieomgeving heeft maar een algemene digitale PvdAomgeving.

Middels Radio West heeft Henk Kool naar voren gebracht dat hij van mening is dat hij ook wil gaan kijken of het digitale allemaal wel kan waardoor het ernaar uitziet dat hij de digitale bandbreedte wil gaan bekijken.

In het Haagse Zeeheldenkwartier zijn bewoners niet tevreden over de wijze waarop ze buiten communicatie aangaande een opvangvoorziening zijn gehouden maar binnen de Haagse gemeenteraad ligt de vraag op dat vlak of de commissievoorzitter van de raadscommissie hier wel of geen vragen over naar voren had mogen brengen omdat zij commissievoorzitter is.

Het is niet erg duidelijk waarom de commissievoorzitter de vragen niet binnen haar fractie heeft doorgegeven aan iemand van haar fractie want wanneer de vragen in de commissie in behandeling gaan worden genomen kan de commissievoorzitter niet over de vragen mee in discussie gaan want zij moet dan gaan voorzitten.

Het is spijtig dat er geen communicatie heeft plaatsgevonden want in het Zeeheldenkwartier is er de bewonerorganisatie De Groene Eland welk inmiddels tot één van de oudste bewonersorganisaties in Den Haag kan worden gerekend dus het was voor het college niet al te heel erg moeilijk geweest om met de bewoners van het Zeeheldenkwartier in communicatie te geraken.