Friday, May 06, 2005

6 mei 2005

Binnen een feest zijn er altijd feesten waar dan van alles gezegd kan zijn. Zo was en is er altijd bijvoorbeeld een nieuwjaarsfeest waarbij dan veel raadsleden, wethouders en ook de burgemeester bij aanwezig is. Naar men zegt heeft de vrouw van de burgemeester eens bij een feestelijk gebeuren naar voren gebracht dat de burgemeester thuis heel anders is dan als buiten huis burgemeester.

Dat kan wel kloppen want het is een beetje erg bekend dat de burgemeester graag liefhebber is van citroënwagens en dat hij graag samen met andere wethouders maaltijden maakt.

De laatste tijden lijkt het er een beetje op alsof de burgemeester van thuis ook zich buitenhuis zo net als thuis aan het gedragen is en heel erg vriendelijk is waarbij er dan wellicht sprake kan zijn van een charmeoffensief van zijn kant.

Zo was hij laatstelijk heel erg aimabel en vriendelijk in relatie tot bespreking van relaties met andere steden en gisteren bij de opening van het festival sprak hij ook vriendelijke woorden hoewel er wel veel sluipreclame in zijn woorden zat om bij de aanstaande stemming over samen landen vooral voor samen te stemmen.

Bij sommige feesten binnen feesten is er een protocol van niet naar buiten brengen wat binnen is besproken dat ziet men ook vaak op de televisie, dan komt men naar buiten en zegt men dat men niets mag zeggen.

Helaas heeft Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChirstenUnie/SGP zich niet aan dit protocol gehouden want afgelopen maandag wist hij te vertellen dat hij de bewuste zaterdagmiddag van vorige week toen er in Scheveningen het grote feest was er een nafeest was in de vroegere oude zaal van de gemeenteraad van Den Haag aan de Javastraat.

Dit nafeest was er voor ondermeer de fractievoorzitters van de Haagse gemeenteraad en omdat Wim Pijl een fractievoorzitter is was hij daar natuurlijk vanzelfsprekend bij want Wim Pijl is er altijd bij, zo zit hij zelfs als een fractie in de omvang van zijn eigen persoon in het Presidium van de Haagse gemeenteraad.

Wie er niet bij was en dat was eigenlijk wel tekenend voor de hebzucht van aanwezigheid bij zo een soort feest was het gemeenteraadslid Wil Vonk van de Haagse CDA raadsfractie. Zij probeerde een beetje half stiekem naar binnen te komen maar had helaas niet de benodigde blauwe uitnodiging en moest daardoor maar naar een ander feest wat uiteraard voor haar niet zo exquise was als het feest aan de Javastraat.

Aangaande het feest zelf wist Wim Pijl naar voren te brengen dat het hem was opgevallen dat niet alle fractievoorzitters aanwezig waren maar over welke fractievoorzitters er niet waren deed hij geen uitlatingen want ,bracht hij naar voren, dat mocht niet. Wat hij wel uitvoerig naar voren bracht was dat hij tijdens het feest bij diversen aanwezigen naar voren heeft gebracht dat een fractievoorzitter daar niet aanwezig was vanwege volgens Wim Pijl een pak wat niet te huur zou zijn.

Wie ook niet aanwezig was was de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij maar die is achteraf bijzonder content omdat er blijkbaar bij het feest, waar Wim Pijl niets over mocht melden, naar voren is gebracht dat hij altijd voor dergelijke evenementen is omdat daarbij de openbare ruimte vanwege het daarbij behorende protocol altijd netjes en verzorgd is dit volgens hem in tegenstelling van als er geen van zulke evenementen zijn.

Gisteren tijdens het festival is naar voren gekomen dat men bij de fractie van Groen Links in de Haagse gemeenteraad men zeer tevreden is dat rondom hun suggestie aangaande een plek voor na de verhuizing er voor hun een opwaardering heeft plaatsgevonden van suggestie naar een initiatiefvoorstel.

Het is inmiddels algemeen bekend dat de Haagse fractie van GroenLinks niet zoals in het raadsvoorstel van het college staat een initiatiefvoorstel heeft ingediend om de verhuizing van het Voorhout naar naast de oprijlaan van Oosterbeek te realiseren maar dat er sprake is van een suggestie en niet van initiatiefvoorstel.

In de kakofonie van suggesties is het voor Groen Links natuurlijk een aardigachtig iets om mee te maken dat hun suggestie door het college voor een initiatiefvoorstel is aangezien maar het is en blijft voor het moment een suggestie en geen initiatiefvoorstel zoals het college in het bewuste collegevoorstel naar voren brengt.

Deze week is er een uitnodiging van een andere gemeenteraad van een stad binnen gekomen om te komen tot een zaalvoetbaltoernooi voor gemeenteraden. Naar men naar voren brengt bestaat er een grote kans dat de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij meegaat doen omdat hij vanzelf al voetballer in vrije tijd is en blijkbaar af en toe als vrije spits ook punten in het andere doel maakt.