Wednesday, May 04, 2005

4 mei 2005

In het voorstel van het Haagse college van burgemeester en wethouders in relatie tot een door het college gewenste verhuizing richting het weiland van Clingendael valt te lezen dat zoals het er staat met waardering heeft het college hierover recentelijk een initiatiefvoorstel van de fractie van GroenLinks ontvangen.

Hoogstwaarschijnlijk heeft het college last van een fata morgana gehad want de raadsfractie van GroenLinks Den Haag heeft helemaal geen initiatiefvoorstel naar voren gebracht laat staan dat het college het kan hebben ontvangen want net zoals verloren tijd niet is terug te vinden bij de afdeling gevonden voorwerpen zo is ook door het Haagse college van burgemeester en wethouders niet te ontvangen wat niet bestaat.

Bij het ontvangen van een errata van het college kan duidelijk worden dat het college zich bewust is dat in haar raadsvoorstel aangaande de verplaatsing van de locatie het college in formulering een vergissing heeft gemaakt.

Morgen is het stadhuis van Den Haag dicht, niet in verband met de lekkage vanaf het dak van het stadhuis maar vanwege feestelijke dagen maar ondanks dat zal er wel bereikbaarheid zijn.

Gisteren was er middels een landelijk televisiekanaal te zien hoe in de Schilderswijk een besluit van een meerderheid van de gemeenteraad is gevallen of liever gezegd niet is gevallen althans in de zin van goed gevallen. Ook wethouder Klijnsma was als wethouder van waar het besluit over is gegaan in beeld.

Ze zag er niet goed uit en kwam eigenlijk niet goed in beeld maar dat kan ook een truc van de camerapersoon zijn geweest om haar niet helemaal goed in beeld te brengen.

Naast dat ze niet goed in beeld kwam was ook haar betoog niet helemaal optimaal waardoor het, zoals men het in jargontaal noemt ,een suboptimale prestatie van haar was zowel op gebied van beeld als van geluid.
Binnen de commissie welzijn had de nieuwe fractievoorzitster van de democraten zesenzestig vragen gesteld aangaande een zogeheten nulmeting waarbij toen naar voren kwam dat de vragen voor beantwoording in aanmerking kwamen.

Op papier heeft de nieuwe fractievoorzitster van de democraten zesenzestig een antwoord ontvangen waarbij dan een mogelijkheid kan ontstaan dat de antwoorden in bespreking bij de raadscommissie welzijn gaan geraken maar dit zal ook nog wel eens moeilijk kunnen zijn want tot op heden hebben de raadsfracties van de VVD/PvdA/CDA en GroenLinks helemaal geen medewerking gegeven aan bespreking nadat het bewuste besluit is genomen.

Vandaag is een beleidsvoorbereidende notitie aangaande een kaderstelling van dakopbouwen ontvangen. Het betreft een stuk om dakopbouwen vanuit een stedelijk perspectief te zien in plaats vanuit een perspectief van een wijk of buurt.

Bij het weerbericht is net naar voren gekomen dat het vanavond ook wel zal regenen waarbij dan een waarschuwing is gegeven om bij de diverse herdenkingen een paraplu mee te nemen.

Na vandaag is het morgen morgen waarbij er dan morgen diverse festivals zijn waaronder er ook een festival op het Spuiplein gaat zijn waarvan de opening door de burgemeester gaat plaatsvinden.