Friday, March 11, 2005

11 maart 2005

De discussies landelijk en gisteren in de gemeenteraad over de gekozen burgemeester hebben naar voren gebracht dat, zoals in het nieuws naar buiten is gebracht, dat in grote steden de burgemeester een gekozen burgemeester gaat worden waardoor er ook in Den Haag een verordening gaat ontstaan waarbij de gemeenteraad een rol gaat spelen. Samen met de fractie van de Politieke Partij Scheveningen zijn de volgende vragen tot stand gekomen

1
Op welke termijn gaat het college komen en met aan de gemeenteraad aanbieden van een verordening die het mogelijk maakt om in 2006 ook in Den Haag mee te doen aan de gekozen burgemeester ?

2
Heeft het college ook inzicht in of er veranderingen nodig zijn bij het gemeentelijke bureau verkiezingen en dat zij moeten beschikken over nieuwe middelen zoals software?

3
Gaat het college komen met een voorlichtingscampagne aangaande het thema gekozen burgemeester?

4
Betekent dit volgens het college dat binnen termijn van voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad zijn gemeenteraadsvoorzitterschap gaat overdragen aan de plaatsvervangend gemeenteraadsvoorzitter zijnde de heer Boelens?

5
Hoe komt het volgens het college dat de burgemeester ook de voorzitter van de gemeenteraad is terwijl hij deze bevoegdheden kan overlaten aan de plaatsvervangend gemeenteraadvoorzitter de heer Boelens?

Vanavond naar een discussieavond in het wijk en dienstencentrum de Kronkel over de Europese Grondwet van keer het tij met als sprekers Joost Lagendijk van Groen Links, iemand van de PvdA maar wie dat is nog niet bekend want bij het maken van de folder was dat nog bekend en Willem Bos van Comité Grondwet Nee.