Sunday, May 01, 2005

1 mei 2005

Het is vandaag de eerste dag in maand mei. Op deze eerste dag van mei is er in veel plaatsen een feest aangaande de eerste mei.

Gisteren in de dag voor de eerste mei kwam naar buiten dat binnen de raadsfractie van CDA Den Haag veranderingen te verwachten zijn die eigenlijk bij een nadere beschouwing eigenlijk niet zo groot zijn als de vorm waarin ze als groot nieuws naar buiten zijn gebracht.

Het naar buiten gebrachte nieuws wekt de indruk dat CDA parlementariƫr van der Camp in de nabije toekomst een overstap gaat maken van parlementariƫr naar een aanstaand gemeenteraadslid in Den Haag.

Op zich is dit geen groot nieuws want het is een bekend traject van het CDA zo is de huidige CDA wethouder Ries Smits ook eerst lid van de Tweede Kamer geweest en daarna raadslid geworden.

De plaats die v.d.Camp gaat innemen is nu al een aanstaande vrije plaats binnen de Haagse CDA gemeenteraadsfractie daar het al een hele tijd algemeen bekend is dat de huidige gemeenteraadsfractievoorzitter van de CDA Hartman de volgende keer niet herkiesbaar zal zijn omdat hij heeft aangegeven na deze raadsperiode niet meer als
gemeenteraadslid actief te willen zijn.

Binnen de Haagse gemeenteraad begint het een beetje naar buiten te komen dat Wim Pijl als zijnde het raadslid van de ChristenUnie/SGP een beetje ongeduldig aan het worden is dat omdat nog steeds niet naar buiten is gebracht dat hij ook voor de volgende keer de lijsttrekker van de ChristenUnie/SGP in Den Haag gaat worden.