Monday, May 02, 2005

2 mei 2005

Het stadhuis in Den Haag kent elf etage’s. Het dak van het stadhuis van Den Haag zal zich dan wel op de twaalfde etage bevinden. Hoogstwaarschijnlijk is niet het hele dak bereikbaar want veel op het dak van het Haagse Stadhuis is van glas waardoor het een groot probleem zal worden om de ontstane lekkage op het dak van het Haagse Stadhuis te repareren.

Tot grote schrik van velen is het Haagse stadhuis gaan lekken en heeft men in het atrium van het stadhuis een grote afvalbak neer gezet om het regenwater van vanochtend op te vangen.

Vandaag liet Wim Pijl, de fractievoorzitter van de raadsfractie van de ChristenUnie/SGP in de gemeenteraad van Den Haag, weten zeer boos te zijn omdat hij uit de krant van zaterdag heeft vernomen van de verhuizing van het bewuste gebouw naar Clingendael.

Henk Kool de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de partij van de arbeid is nog steeds gestopt met roken, hij bracht naar voren dat bij weer gaan roken hij dan spijt heeft dat hij met roken is gestopt. Ook bracht hij vandaag naar voren dat als het gebouw van de ambassade naar Clingendael is vertrokken de veelbesproken Haagse Opera dan op de oude plek van de ambassade kan komen. Het idee van een Operagebouw in Den Haag is een oud idee welk ooit werd gelanceerd door Karel Bernie.

De Haagse oud wethouder Jeanine Molier van Groen Links heeft in het verleden een comité opgericht als pleidooimiddel voor de komst van een operagebouw in Den Haag.

Voor het comité was de plek waar de parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade staat de beoogde plek voor de komst van een operagebouw in Den Haag, op dat moment was het idee voor een operagebouw op de plek van de Amsterdamse Veerkade een zeer reëel idee want toen ging in Den Haag de gedachte rond dat de parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade wel kon worden vervangen door de komst van de parkeergarage bij de toen nog te bouwen tramtunnel.

Vandaag vond ook plaats dat de wethouders Bruins en Stolte als wethouders van Den Haag samen een brug hebben geopend zodat daar dan rondvaartboten onderdoor kunnen varen. Ook werd er bij die gelegenheid door een platschip gedoopt waarbij typisch net als in de film de champagnefles niet kapot ging.Het betrof een nieuwe rondvaartboot van de organisatie die sinds enige tijd met twee boten voor rondvaart in de grachten van Den Haag varen, thans hebben ze in getal drie rondvaartboten omdat daar vandaag een rondvaartboot bij is gekomen.