Tuesday, May 03, 2005

3 mei 2005

Het mysterie van hoe het kan dat bij de doop van het schip van gisteren de doopfles niet kapot ging is vandaag tot een oplossing geraakt omdat het zo is dat een doopfles een inkeping moet hebben eer het ter breking tegen een schip kan worden gegooid. Zonder inkeping gaat een fles tegen een schip nooit kapot vandaar dat het bij het dopen van andere schepen het ook wel eens verkeerd is gegaan.

Zoals was te verwachten is de lekkage op het dak van het Haagse stadhuis nog niet in reparatie en staat er nog steeds een grote emmer in het atrium om het regenwater wat vanaf na de elfde etage naar beneden valt op te vangen.

Vandaag staat bij de fracties alles een beetje in het teken van een aanstaande verhuizing waarbij de Haagse CDA gemeenteraadsfractie zich in beeld heeft geplaatst als zijnde de fractie die het niet meer weet voordat ze het moeten weten of dat ze het niet meer weten nadat ze het wisten.

Over de schouder heen van de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA valt te zien dat deze fractie vorig jaar al een standpunt had ingenomen maar omdat de voorzitter van deze fractie de heer Hartman op vakantie is er plots een ander invalspreekster.

Deze invalspreekster durft niet te herhalen wat vorig jaar is gemeld.
Omdat het een voorstel van een CDA burgemeester is zij terstond van mening dat ze gelijk achter de burgemeester moet staan. Dit terwijl het CDA vorig jaar toen ze naar buiten brachten wat ze naar buiten brachten een heel mooie brille had gekregen.

Dan doet Henk Kool als fractievoorzitter van de PvdA het en stuk leuker en bewijst daarmee zijn vakmanschap op de vierkante centimeter, geheel in zijn lijn van kiezen voor de stad in plaats van kiezen voor de buurt zoals voorheen is hij al helemaal voor de verhuizing en niet voor bewoners.

Hij volgt daarmee consequent zijn lijn van te laten zien dat zijn fractie ook in Clingendael, na de wijken Schilderswijk en Marlot, voor de stad zal kiezen in plaats van voor de buurt. Ter maskering van zijn positie begint Henk Kool een beetje naar Groen Links te wijzen onder de noemer van wat zij voorstellen is dat dan wel goed, immers hun voorstel voor de locatie ligt iets verder weg dan Clingendael maar wel in dezelfde buurt.

De gemeenteraadsfractie van de VVD in Den Haag heeft vorig jaar al laten weten het niet te willen hebben waar het college het wil hebben. Dat het van de VVD al bekend is heeft te maken met een briljante beweging van een beleidsmedewerker want vorig jaar had de fractie van de VVD een bespreking waaruit bleek dat zij niets in het naar Clingendeal verhuizen zagen.

De beleidsmedewerker stelde toen voor als dat toch zo was dat dan middels een bericht naar buiten te brengen want dat gaf duidelijkheid, in ieder geval is de VVD duidelijkheid van toen voor nu een stuk duidelijker dan die van de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA.

Vanavond is er aan de haven van Scheveningen de start van een schepenrace.