Thursday, May 19, 2005

19 mei 2005

Gisterenmiddag en deze ochtend waren een beetje de Haagse gemeenteraadslijke hoofdrollen een beetje weggelegd voor Thessa Oosterholt van de VVD fractie. Gisteren omdat zij bij de commissievergadering tegen de VVD wethouder begon uit te varen dat de wethouder maar veel meer informatie ergens over moest geven terwijl de VVD wethouder daar geen zin in had omdat extra informatie niet goed en nodig was.

Thessa Oosterholt haalde daarbij aan dat ze van Louise Engering, de voorganger van de huidige VVD wethouder, wel altijd informatie kreeg maar van de huidige wethouder niet.

Vandaag was er bij de commissie die vanochtend in vergadering een hoofdrol voor Thessa Oosterholt weggelegd omdat gedurende de vergaderingen die aan de vergadering van vanochtend alle vragen voor wethouders in verzameling waren genomen en dat die vragen dan gesteld gingen worden. Helaas tijdens de vergadering begon het erg onrustig te worden toen Thessa Oosterholt plotseling vragen naar voren begon te brengen die niet geheel in de verzamelde vragen zaten.

In relatie tot de door het college gesteunde komst van een opvangvoorziening in de bekende Tasmanstraat is inmiddels duidelijk dat de fractie van de Socialistische Partij in de Haagse gemeenteraad om een agendering bij de commissievergadering van vijfentwintig mei heeft gevraagd. Het merkwaardige is dat meestal het secretariaat van de commissie dan de vraag naar voren brengt om aan te geven of men het voorstel steun geeft maar deze keer stelt men de vraag om mening naar voren te brengen indien men geen steun geeft aan de vraag van de Socialistische Partij.

Het ziet ernaar uit dat er geen meerderheid tegen het voorstel van de Socialistische Partij in de Haagse gemeenteraad is waardoor er dan bespreking van het onderwerp gaat plaatsvinden.

Hopelijk komt de informatie vanuit het secretariaat bij de bewoners aan zodat bij bespreking in de commissie men dan bekend kan zijn met het gegeven dat er dan een bespreking over de opvangvoorziening in de Tasmanstraat gaat zijn in de commissie Welzijn, Duurzaamheid, Leidschenveen/ Ypenburg(WDLY).

Vanvond is om acht uur aan de Oostduinlaan in het beroemde Aloysiuscollege aan de Oostduinlaan de inmiddels bekende discussieavond over waarom niet een voorhoutste verhuizing naar Clingendael.

Morgenavond gaat men in het buurtschap tweeduizendvijf een jubileumfeest vieren dat het buurtschap tweeduizendvijf vijfendertig jaar geleden is opgericht.