Friday, May 20, 2005

20 mei 2005

Vanmiddag is aan de overkant van het Spuiplein aan de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij een petitie aangeboden. De petitie was aangaande mogelijkheden voor verbeteringen om meer en beter te kunnen skaten op het Spuiplein.

De aanbieder had zijn aanbieding samen met een expositie van afstudeerprojecten van studenten van de kunstacademie waarbij zijn petitie goed samenviel met de expositie van de eindexamenwerkstukken waardoor ook vanuit kunst van kunst en skaten een andere kijk werd gegeven over het Spuiplein.

Aangaande het skatebeleid is er in de Haagse gemeenteraad veel naar voren gebracht waarbij ook is gesproken over uitbreiding van skatemogelijkheden in Den Haag.

De fractie van de Socialistische Partij in de Haagse gemeenteraad had enige dagen geleden voor een onderwerp agendering gevraagd zodat bespreking over het onderwerp binnen een verband van de volgende commissievergadering kan plaatsvinden.

Het gevraagde onderwerp waar de fractie van de SP om heeft gevraagd gaat over de plaatsing van een opvangvoorziening in de Tasmanstraat.

Tot drie uur in de middag kon er vanuit fracties bij het secretariaat van de commissie worden doorgegeven of er vanuit de commissie wel of geen steun was voor het verzoek van de SP.

Na vanmiddag drie uur kwam het bericht dat het door de SP verzochte onderwerp aan de agenda van de aanstaande commissievergadering van aanstaande woensdag van de commissie Welzijn, Duurzaamheid, Leidschenveen/Ypenburg( WDLY) gaat worden toegevoegd.

Gisteren was er de discussieavond van GroenLinks over de Clingendaellocatie in ruil voor de voorhoutse locatie. In de aanloop van de avond was er een soort sfeer binnen de gemeenteraad dat zoiets wel een discussieplek was waarbij ook wel relatief veel raadsleden aanwezig gingen zijn.

Dat bleek ook wel want bij de discussieavond van de GroenLinks gemeenteraadsfractie was men vanuit de raad gemeenteraad zeer ruim en breed aanwezig.

Over de mate aanwezigheid van bewoners doen vele soorten getallen de ronde maar de conclusie is gewoon dat er veel mensen aanwezig waren en dat er een goede avond van discussie was. De fractievoorzitter van GroenLinks nam ook maar heel snel gelijk een door hem gemaakt voorstel terug van voor een andere locatie zoals bij de oprijlaan Oosterbeek.Aanstaande vijfentwintig mei is er in de Juliana Kazerne ook een bijeenkomst waarbij dan ook de burgemeester bij de discussie aanwezig gaat zijn.

Volgende week donderdag is er in het Congersgebouw een bijeenkomst over binnensport.

Binnenkort is er in het Congresgebouw het alom bekende jazzfestival waar dit keer ook de fado een onderdeel is geworden waardoor er een entree van de fado in Haagsfestival verband heeft plaatsgevonden waaruit wie weet er misschien ooit een mogelijk fado festival kan ontstaan welk dan niet het Northseajazzfestival is maar het noordzeefadofestival.