Saturday, May 21, 2005

21 mei 2005

Het is merkwaardig dat vanuit de gemeente men niet in staat is om gemaakte afspraken na te komen om in en meesprak te optimaliseren. Zo was er de afspraak dat bij het naar buiten komen van agendering bij de commissievergadering van aanstaande woensdag, waarbij de Haagse SP gemeenteraadsfractie de agendering van de opvangruimte in de Tasmanstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier heeft kunnen bewerkstelligen, middels de digitale weg van de gemeente er kennis van ging worden gegeven.

Helaas valt te constateren dat middels de digitale weg van de gemeente bewoners nog geen kennis hebben kunnen nemen dat er de mogelijkheid bestaat dat men bij de vergadering van de commissie kan komen inspreken en dat men zich daarvoor tot de dag voor de vergadering voor kan opgeven.
Bij de Haagse fracties van CDA VVD en PvdA in de Haagse gemeenteraad spreekt men de hoop uit dat bewoners van het Zeeheldenkwartier anders gaan reageren dan bewoners in de Stationsbuurt en Schilderswijk.

Ten aanzien van momenten valt naar voren te brengen dat op woensdag de eerste juni om negentien uur dertig de commissie VB( veiligheid en bestuur) de plannen van het college voor de verhuizing van het Voorhout naar het weiland op Clingendael wil gaan bespreken.

Op woensdag acht juni gaat er in de commissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB) bespreking plaatsvinden van de plannen van het college om het wooncomplex Dibbetsraat en omgeving te slopen.

Op maandagavond dertien juni gaat er in een commissie worden gesproken over de bouw van een nieuwe locatie waarbij dan de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD de PvdA en GroenLinks wethouder Stolte in moeilijkheden willen brengen en hoogstwaarschijnlijk zijn aftreden verlangen.

Afgelopen week is naar voren gekomen dat de burgemeester van Den Haag wanneer hij in een commissievergadering niet zijn bestuursadviseur Nico van Mourik naast zich heeft dan gelijk een stuk minder goed is.

Zo begon deze week de burgemeester tijdens een commissievergadering uit te varen waarbij het duidelijk was dat zijn bestuursadviseur niet naast hem zat want anders had Nico van Mourik wel tegen de burgemeester gezegd zich beter en professioneler te gedragen want als de burgemeester zich laat gaan dan zegt de heer van Mourik vaak tegen de burgemeester dat hij zich niet zo moet laten gaan.

Vandaag is er in het Haagse Stadhuis een bijeenkomst voor scheidsrechters onder de naam, fluitend leiderschap. Het is jammer dat de commissievoorzitters van de Haagse gemeenteraad er voor hebben gekozen om wel voor nieuwe spreektijdregels in de commissies te zijn maar dat ze er niet voor hebben gekozen om zelf op cursus te gaan want de wijze waarop de commissievoorzitters afgelopen week hun commissies hebben voorgezeten was zeer redelijk aanfluitbaar te noemen.