Monday, May 23, 2005

23 mei 2005

Het kan ook zijn dat meerdere gemeenteraadsleden vanuit het mediale zijn gecontacteerd in relatie tot de digitale gemeenteraads wee wee weeën want naar men zegt is men bezig om met aandacht te kijken naar de digitale bewegingen, non bewegingen en schijnbewegingen van gemeenteraadsleden in de Haagse gemeenteraad.

Vandaag is naar voren gekomen dat wethouder Klijnsma weer terug in het college is waarbij naar voren is gekomen dat haar afwezigheid had te maken met haar huwelijksreis daar zij naar thans blijkt recentelijk in huwelijk is getreden.

Bij navraag of de Haagse gemeenteraad haar nog een huwelijkscadeau gaat geven is naar voren gekomen dat dit niet het geval is want er is blijkbaar in de Haagse gemeenteraad een traditie dat huwelijkscadeaus worden gegeven bij openbare huwelijken van raadsleden of collegeleden en bij een gesloten huwelijk doet de gemeenteraad niets.

Het college heeft vandaag een gesprek gehad met de voorzitters van de Haagse collegefracties met betrekking tot de initiatiefvoorstellen die er liggen aangaande verandering in het stelsel van erfpacht in Den Haag.

Met deze gesprekken laat het college wederom eens zien niet al te dualistisch zijn aangelegd anders had het college wel met alle fractievoorzitters gesproken. In het gesprek van afgelopen ochtend heeft het college maar alvast aan de drie fractievoorzitters van respectievelijk VVD, PvdA en CDA de collegevisie aangaande erfpacht bij hen onder de aandacht gebracht.

Het intrekken van een initiatiefvoorstel is een middel om op een later beter moment er nog op te kunnen terugkomen. Zo is mede daarom het initiatiefvoorstel aangaande bestuurlijke traagheid ingetrokken. Door deze intrekking bestaat er de kans dat een voorstel aangaande bestuurlijke traagheid op een later moment meer kans van slagen kan maken dan voor het huidige moment mogelijk is.

Bij het indienen van een initiatiefvoorstel welk eerder is afgewezen is bij opnieuw indiening het veel moeilijker om het alsnog succesvol te maken.

In Den Haag zijn middelen zoals Radio West en de Haagsche Courant een beetje de zendingspeilers aangaande politiek nieuws. Vandaag hadden beide media een beetje een dag van een beetje politieke missers.

Zo was er in de Haagsche Courant in een artikel aangaande gemeente wil minder banen op basisschool te lezen dat gemeenteraadslid voor de SP H.van Driel stelt vragen aan B en W. Het is algemeen bekend dat H.van Driel graag nog geen gemeenteraadslid wil worden omdat ze thans fractievertegenwoordiger voor de SP is maar ongetwijfeld wil ze graag gemeenteraadslid worden en is er al volop speculatie over het feit dat ze de volgende keer op nummer twee van de kandidatenlijst van de Haagse SP wil gaan staan en dat Ingrid Gyömörei op de eerste plaats wil staan.

Bij Radio West zat de vergissing erin dat er middels het digitale nieuws van RTVWest was te lezen dat>>wwwrtvwestnl Wijzen op risico's aanwezigheid welzijnsinstellingen Den Haag- Makelaars moeten kopers wijzen op het financiële risico van welzijnsinstellingen. Dat vindt PvdA-lid Hans van der Waal.<<<<<<< welke vergissing RTVWest in dit artikel heeft gemaakt is bij velen bekend of het moet zijn dat er een verandering heeft plaatsgevonden welk bij weinigen bekend is geraakt.

Bij de commissievergadering welk in verschillende sessies de hele dag heeft plaatsgevonden zijn diverse wethouders vanuit de commissie van vragen voorzien. De diverse wethouders waren wethouders Stolte, Norder, Klijnsma, Bruins en wethouder van Dijk.Wethouder Norder kwam te laat en wethouder Stolte had veel adviseurs bij zich. Wethouder Bruins en van Dijk hebben, althans aan het non verbale gedrag van de commissie te zien, de beste presentatie van de afgelopen dagen in de bewuste commissie gehad.

Morgenavond heeft het CDA in Den Haag een discussieavond in de Pulchristudio aan het Voorhout.
Aangaande de Pulchri Studio is onlangs naar voren gekomen dat de verbouwing van de Pulchri studio kan doorgaan.