Friday, June 10, 2005

10 juni 2005

Bedrijventerreinenstrategie en functiemengingstrategie waren gisteren tijdens de vergadering van de Haagse gemeenteraad lange woorden waarbij er sprake was van constatering dat VVD gemeenteraadslid en oud wethouder Rob van de Laar een tijd geleden toen eigenlijk veel en veel te toekomstgericht was want hij moest toen als wethouder aftreden omdat hij toen in de Laakzone het plan had om ook woningen bij kantoren te bouwen.

Bij bespreking aangaande de functiemengingstrategie en bedrijventerreinenstrategie kwam naar voren dat eigenlijk wat Rob van der Laar toen had voorgesteld de visie in grote lijnen en op vlak van niveaus de visie van vandaag is geworden waardoor hij te vroeg visie had en daardoor als wethouder moest aftreden.

De door Anne Mulder ingediende motie aangaande de mogelijkheid voor woonboten om te komen tot dakbouw heeft een meerderheid gehaald van drieëntwintig tegen negentien waardoor Anne Mulder met zijn motie succes heeft kunnen behalen op een vlak waar de PvdA en CDA geen zin in hadden omdat wethouder Stolte als wethouder woonbootzaken van het CDA door de CDA in verdediging moest worden genomen en wethouder Norder als bouwwethouder dan logischerwijze door de PvdA van verdediging moest worden voorzien.

Om te proberen het verlies af te wenden kwam de PvdA in de persoon van Jan Schuller nog met een voorstel voor een hoofdelijke stemming omdat men dacht dat er dan misschien mensen op de gang of elders waren maar ondanks het proberen van de PvdA mocht dat niet helpen. Kenmerkend was gisteren ook dat bij de moties van gisteren de collegepartijen los van elkaar in moties op zoek gingen naar wisselende meerderheden
waarbij ook de CDA motie in het debat van twee minuten hun motie binnengehaald zag worden. Deze motie had niet de steun van de hele gemeenteraad waarbij tegenstemmers diverse argumenten naar voren brachten om duidelijk te maken waarom de motie van het CDA niet door hun werd gesteund.

Zoals te verwachten was is gisteren ook het initiatiefvoorstel aangaande gewenste verbeteringen in Den Haag zijnde stadsboerderijen unaniem aangenomen.

Aangaande de digitale ontwikkelingen liet Henk Kool, als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA, gisteren in de wandelgang van de raadsvergadering weten zeer tevreden te zijn met de digitale stilstand bij de digitale Haagse PvdA weg waarbij hij naar voren bracht dat blijkbaar sinds de fractie niet digitaal meer wil zijn de digitale wegmeester zich aan het afvragen is wat er verder digitaal gaat gebeuren.

Bij de bijeenkomst in de burgemeesterskamer bleek inderdaad dat Henk Kool niet meer digitaal is want hij gaf te kennen de digitale berichten van zijn fractiegenote Tineke van Nimwegen aangaande haar moties niet te hebben gelezen en daardoor op dat moment nog geen kennis had van de moties van zijn fractiegenote.

De laatste tijden is ook veel digitaals waarneembaar van Constant Martini, ongeveer twee jaar geleden maakte hij melding dat hij van mening was dat hij eigenlijk moest overstappen naar de Socialistische Partij maar heeft daar toch maar vanaf gezien en heeft zich maar laten opwerpen tot tweede man van de kandidatencommissie.
Een visie van Constant Martini heeft betrekking op hoe hij het allemaal ziet waarbij ook een beetje naar voren komt dat hij wel iets in lokale politiek in de gemeenteraad ziet daar wat hij naar voren brengt een beetje de indruk wekt dat hij van de Haagse PvdA in Den Haag minder landelijk wil maken en meer lokaal.

Gisteren is ook gebleken dat nadat Johan Chandoe adviseur is geworden bij de kandidatencommissie van de Haagse PvdA, en daardoor zelf geen PvdA kandidaat meer is en hij zich bij de Politieke Partij Scheveningen had aangemeld, hij intussen ook een brief heeft gekregen van de Haagse Onafhankelijke Ouderen Partij dat hij daar kandidaat wellicht zelfs lijstrekker kan worden.

Aanstaande zondagavond is er om negentien uur in de Koninklijke Schouwburg een feestelijke bijeenkomst van theater Branoul waarbij dan ook de afsluiting van het afgelopen theatherseizoen gaat plaatsvinden.