Saturday, June 04, 2005

4 juni 2005

Toen Sander Dekker nog geen fractievoorzitter van de VVD in Haagse gemeenteraad was maakte hij al melding het vervelend te vinden dat Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie zoveel informatie voorsprong had en heeft omdat de vriendin van Henk Kool bij de top van de gemeentelijke bestuursdienst werkzaam is.

Henk Kool heeft waarschijnlijk een beetje genoeg van het standpunt van de VVDfractievoorzitter en maakt nu gebruik van de achtergrondgeluiden om zijn bezwaren tegen de VVD lobbyist, welk voor de gemeente lobby gaat voeren, naar voren te brengen.

Bij de Haagse Stadspartij is naar voren gekomen dat de vrouwelijke oud duo voorzitter van de Haagse Stadpartij de ambitie heeft om de volgende lijsttrekker te worden waardoor het kan ontstaan dat bij de Haagse Stadspartij er na twee gemeenteraadstermijnen een hele nieuwe lijsttrekker gaat komen wat op zich logisch is daar de Haagse Stadspartij alternatief is en vanuit het alternatieve is het wel alternatief om na twee keer dezelfde de derde keer met een nieuwe lijstrekker te komen.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is er afgelopen week veel tevredenheid geweest toen aan het begin van de week naar buiten begon te komen dat het automobielmuseum kleiner gaat zijn dan het oorspronkelijke plan was want het was de CDAfractie die naar voren had gebracht dat het volume van het automobielmuseum substantieel kleiner moest worden waarbij wethouder Bruno Bruins toen zei waarvan acte.

Waarvan acte is jargontaal voor dat goed is verstaan wat naar voren is gebracht waardoor is uitgekomen wat de CDAfractie naar voren had gebracht aangaande substantieel kleiner bouwen van de locatie.

Mede doordat het vandaag in Scheveningen vlaggetjesdag is is er misschien ook wel de gedachte van een nieuwe vuurtoren aan de Scheveningse Kust om de hoogste vuurtoren in Europa te hebben daar er in Portugal ook een hele bekende hoge vuurtoren is die tot de hoogste vuurtorens in Europa kan worden gerekend. De da Barra vuurtoren in Portugal is in hoogte de tweede in Europa en de derde in de wereld en de bouw was tussen achtienhonderdvijfentachtig en achtienhonderddrieennegentig.

Bij de openbare bibliotheek aan het Spui gaat binnenkort op de begane grond een winkel voor boeken in openening. Veel vaste bezoekers van de openbare bibliotheek vinden het jammer dat de komst van de boekenwinkel waarschijnlijk ten koste zal gaan van de koffiehoek alwaar koffie kan worden gedronken.