Wednesday, June 01, 2005

1 juni 2005

Gisteren is naar voren gekomen dat bij de VVDraadsfractie men zwaar ontevreden is over het optreden van wethouder van Woensel op de locale televisie alwaar hij een aanprijzing deed aangaande projecten in Den Haag. Dat ging niet op een goede manier daar er een heel hoog ee ee ee gehalte in zat waardoor in collegekringen een overweging is aan het ontstaan om de wethouder op een anti ee ee ee cursus te gaan sturen. Bij zijn optreden was ook opvallend dat op de vraag wat men mist er heel en heel moeilijk een antwoord kwam.

De burgemeester heeft volgens velen in de raad goede vooruitgang gemaakt in het geven van radiointerviews waardoor in de montagekamers van radiostations er minder montage nodig is om van zijn radiointerviews een interview te maken.

Vanavond gaat in de burgemeester in de commissievergadering bespreking houden waarbij er na gisteren zestien vandaag drieentwing insprekers zijn en ook is vernomen dat de gemeenteraad uit Wassenaar ook naar de vergadering komt.Volgens berichtgeving krijgen de insprekers ieder twee minuten inspreektijd dit terwijl de gewone inspreektijd vijf minuten is.
Hopelijk zijn de meeste insprekers hierover geïnformeerd want hoogstwaarschijnlijk zal het wel zo wezen dat men een inspraak heeft gemaakt op basis van vijf minuten. Ook bij niet commissievergaderingen zoals de gemeenteraadsvergadering komt het vaak voor dat veel mensen gaan inspreken en dan is de burgemeester erg streng want dan deelt hij de spreektijd van een halfuur gewoon door het aantal sprekers waardoor het redelijk vaak is voorgekomen dat mensen maar anderhalf of twee minuten kunnen inspreken.

Vanmiddag is er bij de commissievergadering van de commissie Verkeer,economie en Monumenten (VEM) een werkbespreking geweest aangaande de niet schone lucht aan de Amsterdamse en Stille Veerkade.

Daarbij is over diverse scenario’s van verbeteringsmogelijkheden gesproken waarbij ook naar voren is gekomen dat bij werkbesprekingen de spreektijden van commissievergaderingen niet van toepassing zijn omdat werkbesprekingen werkbesprekingen zijn en geen vergaderingen van commissie hoewel werkbesprekingen wel op de agenda van commissievergaderingen staan.

Tijdens de werkbespreking kwam ook naar voren aangaande een zeer lang woord zoals het bestaande woord verkeerscirculatieplan (vpc).

Aangaande de vpc maakte de bij de werkbespreking aanwezige wethouder VVD wethouder Bruno Bruins een beweging waardoor na de bespreking vele leden dachten dat ze zich een beetje in de maling hadden laten nemen want de commissie had gevraagd om een vpc met een knip erin waardoor het verkeer in onderdeel geknipt kan worden. De wethouder heeft toegezegd een verkeerscirculatie plan te maken maar zonder knip erin waardoor met name Niek Roozenburg van GroenLinks niet heeft gehaald wat hij in gedachte had.

Voor Koen Baart van de PVDA gemeenteraadsfractie bracht de bijeenkomst ook niet wat hij eigenlijk dacht en is er bij hem een vorm van onrust dat wat hij wil niet op de agenda van de vergadering komt.

Uit reacties na de werkbespreking viel te constateren dat binnenkort de fractievoorzitters van de collegepartijen met elkaar gaan spreken waarbij de heer Hartman als fractievoorzitter van de Haagse CDA raadsfractie en Sander Dekker vanuit de VVD een beetje tegen Henk Kool als fractievoorzitter en fractiegenoot van Koen Baart zullen melden dat zij de indruk krijgen dat Koen Baart met zijn plannen aangaande verkeerscirculatie niet zijn hele fractie achter zich heeft. Koen Baart maakte tijdens de werkbespreking ook melding dat de commissie hem maar niet helemaal moest vastpinnen op de meldingen die hij maakte want het kan zijn dat zijn fractie er anders over denkt.

Enige tijd geleden maakte Koen Baart in de VEMcommissie ook melding dat hij voor een plan van afsluiting van de Veerkades was maar toen het in de gemeenteraad op verzoek van GroenLinks tot stemming kwam was zijn fractie tegen het voorstel en stond hij zelf op de gang om zelf niet met zijn fractie te hoeven meestemmen in het tegen van zijn fractie.

Het ziet ernaar uit dat het lek op het dak van het Haagse stadhuis nog steeds niet in reparatie is want vandaag staan de blauwe bakken er weer om waarschijnlijk het water van het schoonspuiten van het glazen plafond van het Haagse stadhuis op te vangen.