Thursday, June 02, 2005

2 juni 2005

Bij de discussie van gisterenavond in de commissie aangaande de verhuizing vanaf het voorhout naar een weiland bij Clingendael was de beste bestuurlijke rol weggelegd voor Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAraadsfractie.

Henk Kool nam als enige in de commissievergadering een standpunt in wat geen ander in de commissie innam waarbij naar voren kwam dat hij een uitzonderlijk standpunt in kon nemen zonder risico omdat in het geval van gisteren hij veel meer informatie had dan de hele commissie bij elkaar.

De burgemeester was gisteren ook een beetje boos dat hij de uitslag van het referendum er zomaar tussen de commissievergadering door moest doen waarbij hij nog zwaarder geïrriteerd raakte doordat hij de uitslag midden in zijn betoog moest uitbrengen en daardoor uit zijn betoog raakte.

Daarnaast maakte de burgemeester ook veel melding dat als de gemeenteraad geen besluit kan nemen dat het dan wel eens een besluit vanuit de tweede kamer en de regering kan worden en wie weet denkt Henk Kool daar al een beetje aan want als de Tweede Kamer en de regering een besluit moeten nemen speelt de PvdA op dat vlak aldaar ook een rol.

Met de aangedragen alternatieve locaties vanuit de commissie zoals de Julianakazerne een andere kazerne of het vliegveld van Valkenburg was de burgemeester snel klaar en bleven er ter onderzoek de andere locaties zoals de windhondenrenbaan, het rugbysportveld en een beetje het TNOgebied over.

Gisterenavond was ook wel duidelijk dat de PvdAfractie het geheel heel goed met hun wethouder Pierre Heijnen hebben doorgesproken waardoor bestuurlijk gezien gisteren Henk Kool heel goed kon zijn.

Bij de Politieke Partij Scheveningen (PPS)zijn ze een beetje boos omdat,zoals algemeen bekend is, Johan Chandoe thans nog in de fractie van de PvdA in de Haagse gemeenteraad zich bij de PPS heeft aangemeld als kandidaat voor hun volgende kandidatenlijst en daarbij de indruk heeft gewekt alsof hij goed is voor een hele zetel voor de PPS.

Ze zijn er bij de PPS achtergekomen dat deze indruk niet geheel correct is omdat Johan Chandoe als lijstduwer in negentienhonderdachtennegentig bij de PvdA vierentwinghonderddrie stemmen heeft gehaald en in tweeduizendtwee stond hij op plaats vijftien en haalde hij zeventienhonderddrieenveertig stemmen waardoor Johan Chandoe niet goed is voor een hele zetel maar wel goed is om op basis van voorkeurstemmen in de raad te komen.

Wat nog niet bekend is bij de fractie van de Politieke Partij Scheveningen is hoe de reactie van de fractie is ten aanzien dat gegeven dat iemand van de fractie een prijs heeft gewonnen vanwege een niet goede digitale vertegenwoordiging. Naar men zegt is het de tweede keer achter elkaar dat de prestigieuze tripp award naar Den Haag gaat want de vorige keer had de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinks gemeenteraadsfractie deze prijs gewonnen.