Thursday, June 09, 2005

9 juni 2005

Bij de Haagse VVD fractie is men ontevreden daar Sander Dekker niet uitgeroepen is tot jong raadslid van tweeduizendvijf want anders had men er goede sier mee kunnen maken, wat misschien wel gaat lukken is vanavond de motie van de VVD om te komen tot mogelijkheden van dakopbouw bij woonboten.

Gisteren bij de vergadering van de commissie waarin bespreking van de Dibbetestraat en omgeving plaatsvond is er bij de PvdAfractie een regie fout gemaakt want daar was de afspraak dat er na de commissievergadering gelijk een persbericht ging worden verstuurd waarin de mening van de PvdAfractie te lezen was dat men daar achter de sloopplannen staat. Op de fractiekamer wisten ze niet dat er pas maandag aanstaande een tweede termijn van de commissievergadering gaat plaatsvinden waardoor het persbericht werd verstuurd.

Bij de commissievergadering had PvdA woordvoerder Jan Schuller op de vraag van Cees de Jager van de Politieke Partij Scheveningen of de PvdA wel of niet voor sloop was het antwoord gegeven van dat hoort u in tweede termijn wel, door de te vroege versturing van het persbericht hoeft er niet meer tot maandag te worden gewacht om te weten dat de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie voor sloop van de Dibbetstraat en omgeving is terwijl toch wel zien is dat er gezochte argumenten zijn zoals bijvoorbeeld het argument van splitsingsverkoop een gezocht argument van de wethouder is.

Naar men zegt was deze week op de landelijke radio in het uur na middernacht in het praatradioprogramma Casa Luna Gert Dumbar te beluisteren. Gert Dumbar is bekend om grafische vormgeving en heeft ooit nog eens gedacht aan een lokale politiek in Den Haag maar heeft daar toen van afgezien.

Gisteren en vandaag heeft naar voren gebracht dat er een verschil is tussen gewoon en jargon zo is in jargon tut toegestaan in plaats van iets anders.

Vanavond gaat tijdens de raadsvergadering het initiatiefvoorstel van de Haagse Stadspartij, ChristenUnie/SGP en Socialistische Partij voor een verbetering in welzijn bij stadsboerderijen worden aangenomen waarbij ook de fractie van de Politieke Partij Scheveningen een belangrijke rol speelde omdat zij voor dat het initiatiefvoorstel er was veel aandacht en voorbereidend werk hebben verricht zodat anderen tot het initiatiefvoorstel kwamen.