Wednesday, June 08, 2005

8 juni 2005

Voor de bewoners van de Dibbetstraat en omgeving is vandaag duidelijk geworden dat niet vandaag er een beetje duidelijkheid is maar pas aanstaande maandag want vandaag heeft er bespreking in eerste termijn plaatsgevonden en was er plots geen ruimte meer om een tweede termijn te houden. Antwoordhouder van de vraag is in dit geval thans eigenlijk meer het CDA want hoewel het niet gezegd is in eerste termijn is de PvdA voor sloop van Dibbetstraat en omgeving.

Bij de Haagse PvdA was en is de woordvoerder Jan Schuller van wie Niek Roozenburg van GroenLinks naar voren bracht dat die de meeste verschrikkelijke is van allemaal en dat hij de debatten dooft. Het is algemeen bekend dat wanneer de PvdA weet dat ze geen gelijk hebben maar toch gelijk moeten hebben Jan Schuller dan de man is welk men dan inzet om recht te praten wat krom is.

Mocht het geheel door de CDA gemeenteraadsfractie gaan schuiven dan bestaat er een kans dat de VVD met het geschuif van het CDA meegaat maar dat is pas maandag te bezien in tweede termijn.

Aangaande het debat van twee minuten welk het CDA morgen tijdens de vergadering van de gemeenteraad wil gaan voeren aangaande opvangvoorziening is vanuit het CDA medegedeeld dat men pas morgen inzage in de motie wil geven.

Bij de Haagse GroenLinks is men zich aan het afvragen of een vleugel wel een vleugel is en bij welke omvang een vleugel een vleugel is.Vanuit dezelfde GroenLinks vleugel is een tijd geleden, bijna een hele tijd geleden, een voorstel naar voren gekomen dat er een soort papieren verklaring moest komen aangaande samenwerking tussen GroenLinks, Haagse Stadpartij en Socialistische Partij. Het papieren stuk ging worden aangeboden aan de Haagsche Courant ter publicatie waarop de Haagsche Courant heeft laten weten pas tot publicatie van het stuk over te gaan op het moment dat ondertekening door de drie van het stuk had plaatsgevonden. Tot op heden is dit stuk in de Haagsche Courant en daarbuiten er nog niet gekomen.

De fractievoorzitter van de Haagse GroenLinks gemeenteraadsfractie heeft naar voren gebracht dat het spijtig was dat bij de tweedduizendtwee gemeenteraadsverkiezingen de Haagse Stadspartij geen lijstverbinding is aangegaan met GroenLinks want dan had GroenLinks een restzetel erbij gekregen.

Het is jammer dat een landelijke politieke partij aan het berekenen is wat men verliest bij niet samenwerken met stem lokaal in het stemlokaal want er is wellicht meer winst te behalen voor landelijke partijen om lokaal samen te werken. Zo is er bijvoorbeeld bij het CDA een golfje welk denkt aan een CDA Scheveningen samen met een CDA Loosduinen en een CDA Den Haag.

Aanstaande zaterdag elf juni om elf uur gaat het nieuwe pand van de buurtvereniging Jasmijn open. Dit is heel erg goed want het heeft heel lang geduurd eer Jasmijn een nieuwe locatie ging krijgen.

Morgenavond gaat bij de gemeenteraadsvergadering de VVD kijken om een meerderheid te krijgen voor steun voor een motie zodat ook bij woonboten er eventueel een extra etage kan worden gebouwd.