Sunday, June 05, 2005

5 juni 2005

Aanstaande dinsdagavond gaat er in het stadsdeel Escamp tijdens de stadsdeelcommissievergadering van stadsdeel Escamp bespreking plaatsvinden van stadsdeelplannen waarbij dan ook de stadsdeelwethouder de bestaande visie van het college voor het stadsdeel Escamp naar voren zal brengen.

Bij de viering van vlaggetjesdag gisteren in Scheveningen is bij gemeenteraadsleden naar voren gekomen dat binnen de Haagse gemeenteraad er misschien toch wel de behoefte is om aanstaande donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering te gaan spreken over hoe het met de vraag van afgelopen woensdag is gegaan.

In de commissie met betrekking tot vervoer willen vele fracties nog steeds niet spreken over mogelijke vormen van gratis openbaar vervoer. In de hoofdstad is er een nieuwe variant ontstaan aangaande een vorm van gratis openbaar vervoer waarbij de variant het in zich heeft dat als mensen naar een theater gaan ze bij vertoon van hun toegangskaart voor het theater geen kaartje voor de bus of tram hoeven te kopen.

Bij de Haagse PvdA is het eerste schaap over de dam in de roep om Henk Kool vanuit zijn positie als voorzitter van de fractie in te zetten als nieuwe lijsttrekker. Bij de Haagse PvdA zijn inmiddels Jan Schuller en Johan Chandoe bekend om het gegeven ze dat voor de volgende geen kandidaat zijn waarbij het voor Jan Schuller zo is dat hij er zelf geen zin meer in heeft en bij Johan Chandoe dat hij er geen zin meer in mag hebben.

De roep om Henk Kool is ontstaan door een architect binnen de Haagse PvdA die voorstander is van geen sloop van het bekende gebouw de Zwarte Madonna terwijl Henk Kool juist wel voorstander is van sloop van het nog een beetje nieuwe gebouw de Zwarte Madonna.

Zo heeft Henk Kool al ergens steun gekregen waarbij dan de vraag kan ontstaan of binnen de HSP (Haagse Stadspartij) er op een soort zelfde manier steun is voor de kandidatuur van de vrouwelijke oud duo voorzitter van de Haagse Stadspartij om tot lijsttrekker te geraken.
Wie weet is erover morgenavond bij een bijeenkomst van de Haagse Stadspartij vanuit de wandelgangen te vernemen.

Morgen gaat wethouder Bruins bekend maken welke plannen er zijn voor een popmuziekfestival op het Malieveld en in de middag is er een haringfeest in Kijkduin.

Ten aanzien van de aanstaande viering van het jubileum van tien jaar stadhuis valt naar voren te brengen dat wethouder van Woensel in overweging heeft om opnieuw het toneelgezelschap van de bekende Johan Doesburg een toneelstuk te laten maken zoals hij toen tien jaar geleden ook heeft gemaakt maar dit keer een ander toneelstuk dan de vorige keer bij opening van het Haagse stadhuis.