Tuesday, May 31, 2005

31 mei 2005

Afgelopen donderdag was de gemeenteraadsvergadering bijzonder kort maar bijzonder voor het opvangen van raadsleden hadden mede te delen. Zo wist Marieke Bolle van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie te vertellen dat zij in het bezit was van een geheim nieuws over haar collega fractiegenoot Johan Chandoe.

Bij geval dat Marieke Bolle gaat melden dat zij in het bezit van een geheim is duurt het niet lang of het geheim is algemeen bekend geworden. Zo is bekend geworden dat Johan Chandoe voor de volgende gemeenteraadsperiode geen kandidaat is voor de kandidatenlijst van de Haagse PvdA gemeenteraadskandidatenlijst maar dat hij een plaats heeft ingenomen in de kandidatencommissie van de Haagse PvdA gemeenteraadskandidatencommissie. Ook is naar buiten gekomen dat als kandidaat hij gaat proberen op de kandidatenlijst van de Politieke Partij Scheveningen te komen.

Binnen de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie is men niet tevreden dat Marieke Bolle naar buiten heeft gebracht dat er een geheim in de fractie was.

Vanochtend was er een commissievergadering in de Haagse gemeenteraad waarbij fractievoorzitter Wim Pijl als fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP naar voren bracht dat in ambtelijk taalgebruik het woord middels niet kan maar dat moet zijn door middel van. Wim Pijl is erg tevreden dat men bij de ChristenUnie/SGP op de hoogte is dat hij de volgende lijsttrekker is geworden. Wim Pijl is zeer blij want hij heeft niet graag dat men eerst in de krant leest voordat men het weet en zodoende is hij ook boos op het college dat hij eerder in de krant de plannen over Scheveningen heeft gelezen dan dat hij erover de het college was geïnformeerd.

Bij de fractievergadering van de Haagse gemeenteraadsfractie van deezesenzestig was gisteren als bijzondere gast de oud fractievoorzitter aanwezig. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met de reactie van het college op het initiatiefvoorstel van de Haagse deezesenzestig fractie aangaande wijzingen in de vormgeving van erfpacht in Den Haag.

Waren er gisteren voor inspraak bij de commissievergadering van morgenavond zes insprekers om in te spreken tegen de voorhoutse verhuizing naar Clingendael inmiddels zijn er zestien insprekers en is de verwachting dat er nog meer insprekers morgenavond gaan komen. Bij de commissie is nog niet bekend hoe het morgenavond moet gaan als de burgemeester om eenentwintig uur de stemmen van de stemming van morgen in ontvangst gaat nemen.