Friday, June 03, 2005

3 juni 2005

Morgenochtend gaan in Scheveningen de vlagen uit want dan is het de officiële opening van de zeer bekende Vlaggetjesdag waarbij dan ook veel gemeenteraads en collegeleden in een koor gaan meezingen. Voordat het morgen in Scheveningen morgen gaat worden is er vanavond in Scheveningen het vlaggetjesdagconcert.
Even was er sprake van dat het concert geen doorgang had maar gelukkig was de doorgang er wel waardoor het vanavond kan plaatsvinden.

Aanstaande woensdagochtend acht juni is er een commissievergadering waarbij de plannen van wethouder Norder om de Dibbetstraat en omgeving te gaan slopen in bespreking gaan worden genomen.

Het is zeer vervelend dat het bewuste agendapunt pas laat in de geplande vergadering komt want bij niet opletten van de spreektijden kunnen oppositiefracties misschien niets meer melden om het voor de bewoners op te nemen.Wat wel scheelt is dat de vergadering die na de ochtendcommissievergadering een aanvang gaat nemen niet doorgaat waardoor in ieder geval er bij het bespreken van het agendapunt aangaande de Dibbetstraat en omgeving geen tijddruk is dat de volgende vergadering gaat beginnen.

Volgende week donderdag is er een gemeenteraadsvergadering waarbij van drie fracties een initiatiefvoorstel ter sprake gaat komen waarbij het ernaar uitziet dat het initiatiefvoorstel van de Haagse Stadspartij/ChristenUnie/SGP en SP gaat worden aangenomen.

Het is goed dat het initiatiefvoorstel gaat worden aangenomen en daarbij is het ook goed dat het initiatiefvoorstel er is gekomen want voordat het initiatiefvoorstel er was werden raadsleden van onder meer de PPS door andere raadsleden gewoon weggehoond maar op een gegeven moment zagen ook de Haagse Stadspartij/ChristenUnie/SGP en SP in de Haagse gemeenteraad ook wel in dat de roepende raadsleden wel een punt hadden om te roepen wat ze riepen.

Maandagavond gaat in Loosduinen de bespreking van inzake het conceptstadsdeelplan Loosduinen niet door waarbij te hopen is dat de commissie Loosduinen hierover op tijd geïnformeerd is.

Morgen in de middag is er in Escamp het Escampfestival. Bij het Escampfestival gaat wethouder Pierre Heijnen een prijs uitreiken.

Tijdens de commissievergadering van afgelopen woensdag maakte de fractievoorzitter van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie in de wandelgangen melding dat hij het wel prettig aan het vinden was dat hij een aanleiding had gevonden om niet meer digitaal actief te zijn want hij was eigenlijk al een hele tijd van plan om niets digitaals meer te doen op de digitale weg van de Haagse PvdA fractie want hij was tot de conclusie gekomen dat hij niets meer digitaals ging doen omdat ook de fractievoorzitters van de Haagse VVD en CDA gemeenteraadsfracties niet veel tot niets digitaals doen.