Tuesday, June 07, 2005

7 juni 2005

Een kenmerk vanuit de gemeenteraad is aanpassingen en toelichtingen van nieuws zo hoeft het dan niet vreemd te zijn dat berichtgeving soms aanpassing en toelichting waard is. Het bericht aangaande Johan Chandoe in de kandidatencommissie van de Haagse PvdA is een aanpassing waard in de zin dat hij binnen de kandidatencommissie een adviserende rol heeft gekregen, waar geen aanpassing voor nodig is blijft het bericht dat hij zich ook als kandidaat bij de Politieke Partij Scheveningen in aanmelding naar voren heeft geschoven.

Niet zo nieuw nieuws was was het gegeven dat bij de Haagse Stadspartij de vrouwelijke oud duo voorzitter ambitie heeft om daar lijsttrekker te worden want naar gisteren is gebleken is dit gegeven vele maanden bekend maar pas laat naar buiten gekomen.

Voor de bespreking van morgen aangaande de Dibbetstraat is naar voren gekomen dat bij de levering van informatie vanuit het college er een bladzijde van een stuk aan het ontbreken is waardoor deze pagina vanavond nog gaat worden ontvangen.

De commissievergaderingen van morgen in de ochtend en in de avond zijn ook via internet waar te nemen.

Aanstaande donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, is naar voren gekomen, gaat de CDA een twee minuten debat aanvragen aangaande opvangvoorzieningen waarbij ze dan hoogstwaarschijnlijk een motie gaan indienen waarbij dan de vraag is welke steun er voor de motie gaat zijn en welke inhoud de motie gaat hebben.

Gisterenavond werd ook een beetje duidelijk dat binnen de Haagse GroenLinks er een vleugel is die graag met de Haagse Stadspartij willen samen werken waarbij de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij eventueel zelfs aldaar lijsttrekker kan wezen maar deze vleugel heeft het een beetje zwaar want het is met name de fractie en de fractievleugel van GroenLinks die hier niets inziet maar daarvoor is er ook compensatie vanuit een vleugel van de Haagse GroenLinks die de huidige GroenLinksfractie niets waard aan het vinden is. Welke vleugel het ook is het is prijzenswaardig dat er binnen GroenLinks de gedachte is om als landelijke partij met een lokale samen te willen werken hoewel de tijd dat bijvoorbeeld de Haagse PvdA Haagse kabouters ging overnemen heel ver terug is.

Vanavond is er naast de commissiebijeenkomst van stadsdeel Escamp ook in het bekende Concordiatheater een bijeenkomst van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP samen met GroenLinks aangaande transferia als overstapplek en de fracties van VVD CDA en deezesenzestig gaan in het centrum van nieuws zijnde Nieuwspoort een bijeenkomst houden aangaande een thema met prikkelende stellingen.

Bij het college hebben ze uitgevonden dat mensen voortaan een schouderklop kunnen krijgen. Zo heeft het college recentelijk honderdachtenvijftig schouderkloppen uitgereikt en waren er in de aanmelding voor een schouderklop tweehonderddrieenveertig mensen waardoor er vijfennegentig mensen niet in aanmerking kwamen voor een schouderklop.

Donderdagmiddag gaat er in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief de opening van de tentoonstelling over Haagse Portieken plaatsvinden waarbij dan ook het boek van Hans Pars over Haagse Portieken in presentatie gaat.