Sunday, June 12, 2005

12 juni 2005

Gisteren was het in Portugal de dag van Luis Vaz de Camões die ongeveer in vijftienhonderdvijfentwing in Lissabon werd geboren en later, naar men zegt, ging studeren in de beroemde studentenstad Coimbra in het noorden van Portugal. In vijftienhonderddrieenvijftig ging hij aan boord van een schip naar India en schreef de bekende Lúsiadas.

Morgenavond om zes en acht uur gaan er twee commissievergaderingen zijn waarbij voor de tweede vergadering, om acht uur, de hoop is dat de fractie van het CDA in de Haagse gemeenteraad niet akkoord zal gaan met de sloop van de panden in de Dibbetstraat en omgeving. Het gaat morgen om een tweede termijn van de commissievergadering van afgelopen week en voordat de tweede termijn moet gaan beginnen was al in de krant te lezen dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie voor sloop is.

Aanstaande woensdag in de gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB) gaat er bespreking van een hoorzitting aangaande de vaststelling van het bestemmingsplan Reigersbergen plaatsvinden waarbij dan ook naar voren gaat komen dat het college tegemoet aan het verzoek van het CDA is gekomen daar het automobielmuseum substantieel kleiner is geworden zoals het CDA ,als voorwaarde voor steun aan het automobielmuseum, naar voren had gebracht. Bij de bespreking aangaande de komst van het Automobielmuseum zal hoogstwaarschijnlijk het Haags MilieuCentrum visie naar voren brengen. Afgelopen week begon plotseling Niek Roozenburg van de fractie van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad aan wethouder Smits te vragen hoe de wethouder de toekomst van het Haags MilieuCentrum ziet omdat volgens Niek Roozenburg het Haags MilieuCentrum wel in veel erg kritisch richting gemeente is.

In de middag is er op woensdag een commissie vergadering van de commissie Verkeer, Economie en Monumenten (VEM).

Aanstaande dinsdagavond is er om negentien uur dertig in theaterzaal Concordia aan het Hoge Zand een vergadering van de stadsdeelcommissie Centrum.

De stadsdeelcommissie die dinsdagavond in vergadering gaat is de stadsdeelcommissie waar Johan Chandoe voorzitter is.

Van de gemeenteraadsleden die ook stadsdeelvoorzitters zijn is Johan Chandoe veruit de beste stadsdeelcommissievoorzitter en maakt hij er geen geheim van dat hij voorstander is van gekozen stadsdeelraden en dat hij het altijd al spijtig heeft gevonden dat Den Haag geen gekozen stadsdeelraden kent.

Binnen de Haagse CDA fractie ziet men gekozen stadsdeelraden helemaal niet zitten want men denkt daar dat bij gekozen stadsdeelraden in Den Haag de PvdA veel meer gepresenteerd zal zijn dan het CDA daar men bij het CDA van mening is dat op wijk en buurt aspect de PvdA in Den Haag breder is dan het CDA.

Voor de komende week bestaat volgens de wandelgangen het vermoeden dat er digitaal naar buiten zal worden gebracht hoe men achter het digitale stuur van de Haagse digitale PvdAweg rust aan het uitstralen is die niet de indruk van rust aan het uitstralen wekt en hoe men aankijkt dat het wellicht mede door Henk Kool daar zo stil is geworden.