Monday, June 13, 2005

13 juni 2005

De dag of liever gezegd de avond heeft voor bewoners van de Dibbetstraat en omgeving geleerd dat er ergens voor kan zijn geworden omdat ergens tegen zijn niet helpt. Voor omdat tegen niet helpt, zo was de verklaring van de heer Hartman als fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bij de bespreking van de tweede termijn in de commissievergadering waarin is gesproken over de sloopplannen die het college voorstaan in de Dibbetstraat en omgeving.

Gisteren op zondag ergens in de stad bracht Haags CDA gemeenteraadslid Ton Lutter naar voren dat zijn fractie zich aan het beraden is op een nieuwe strategie om meer de Haagsche Courant te gaan halen omdat het hem en de fractie was opgevallen dat veel van de Haagse CDA fractie niet in de Haagsche Courant komt te staan,ook bracht hij naar voren dat hij blij was dat de CDA fractie wel Radio West had gehaald.

Bij de niet college partijen was de teleurstelling over het CDA groot en was duidelijk dat het CDA aan de niet collegefracties geen informatie had gegeven aangaande hoe de avond van het CDA ging lopen, te vermoeden valt dat het CDA wel alvast de mede collegepartijen PvdA en VVD van te voren op de hoogte heeft gebracht.

Bij de beantwoording van wethouder Norder werd een beetje duidelijk dat het niet ging om wat hij naar voren had te brengen want hij was zeer duidelijk in het ergens naar toe redeneren en waar hij naar toe aan het redeneren was was het standpunt van het college. Al heel vaak in de gemeenteraad is opgevallen dat bij ergens naar toe redeneren het college altijd naar het gelijk van het college aan het toe redeneren is.

Voordat de vergadering van zes uur een aanvang nam werd eigenlijk misschien al een beetje duidelijk dat het CDA niet voor ging zijn omdat er geen nieuws naar buiten kwam waarbij dan binnen de gemeenteraad vaak valt te bemerken dat fracties van collegepartijen goed nieuws vaak eerder naar buiten brengen dan slecht nieuws.

Zo was bijvoorbeeld bij de dakopbouwen van woonboten al veel eerder bemerkbaar dat voor de VVDfractie, die het pleidooi aangaande dakopbouwen op woonschepen was aangegaan, er een positieve mogelijkheid was om te komen waar ze de bedoeling hadden om uit te komen.

De voorzitter van de commissie van de vergadering van acht uur was er zeer snel bij om nadat het besluit aangaande sloop in de Dibbetstraat en omgeving was gevallen de vergadering te sluiten.Zo kreeg bijvoorbeeld Jan Schuller van de Haagse PvdAfractie geeneens tijd meer om te zeggen wat hij op dat slotmoment te zeggen had, wie weet had zijn opmerking wel kunnen zijn dat wederom de Haagse PvdA voor de stad en niet voor de buurt heeft gekozen.

Van de vergadering van zes uur is kwam de voorzitter tot de conclusie dat de beantwoording van de eerste termijn van vanavond aanstaande donderdag gaat worden voortgezet.