Tuesday, June 14, 2005

14 juni 2005

Zoals te verwachten is er op de digitale weg van de Haagse CDAfractie nog niets te lezen over de gegeven CDAsteun aan de sloop van de woningen waar gisteren in de commissie over gesproken is.

Het digitale CDA is in de berichtgeving nog op zaterdag blijven steken terwijl best al in zaterdagberichtgeving naar voren had kunnen worden gebracht dat het CDA voor sloop van woningen ging wezen maar op zaterdag mag zoiets nog niet naar buiten worden gebracht want pas op maandag is het maandag.

Het CDA is tactisch slim want bij de besluitvorming rondom het Automobielmuseum was het CDA ook voor omdat in het voor er meer voor het CDA viel uit te halen. Doordat het CDA voor was konden zij ervoor zorgen dat het bewuste aanstaande museum kleiner is geworden dan het plan oorspronkelijk was. Het CDA heeft de gedachte dat als er tegen was gestemd het bedoelde museum niet kleiner was geworden.

Zoals te verwachten was is deze week bij de digitale weg van de Haagse PvdAfractie te bemerken dat men aan het trachten is digitaal weer op gang te komen waarbij middels tijd te bemerken zal zijn of er digitale beweging in is gekomen.

Gisterenavond bij de commissievergadering van zes uur heeft wethouder Stolte een beetje kunnen praten en uitleggen want om hem heen kreeg hij veel commentaar waar geen commentaar in aanwezig was waarbij Koen Baart van de Haagse PvdA gemeentraadsfractie wel erg aan de buitenrand van realiteit zat met de mededeling dat met meer kennis zijn fractie toen anders had gedacht.

De afgelopen tijden heeft de Haagse CDA de indruk gewekt tegen dingen te zijn waar zij voor zijn. Zo was er bij de problemen bij Ondernemend Welzijn de indruk dat het CDA de PvdA wethouder slecht aan het vinden was. In relatie tot de komende voorzieningen in Schilderswijk, Stationsbuurt en Zeeheldenkwartier werd ook de indruk gewekt niet voor te zijn maar toch voor te moeten zijn en bij de recentelijke voors bij het aanstaande museum in Reigersbergen en de sloop van woningen had het ook de indruk van voor zonder voor te zijn. De Haagse gemeenteraadsfracties van VVD en PvdA zijn in hun besluitvorming voor goed of voor slecht veel duidelijker dan het CDA.

Morgen zijn er in de Haagse drie commissievergaderingen waarbij er een ochtend middag en avondvergadering is waarbij in de ochtendvergadering er ook sprake is van deelname van stadsdeelcommissie Haagse Hout,dit omdat de ochtendvergadering een gecombineerde vergadering van de commissies Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad en de commissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen betreft.