Wednesday, June 15, 2005

15 juni 2005

In het merkwaardige na het spel spelen begint naar voren te komen dat in feite de PvdA voor de sloop van de woningen is waarover recentelijk maandagavond is besloten maar dat men vanuit de PvdA de indruk wil wekken dat het de schuld van het CDA is waarbij men dan allerlei wel of niet bestaande dwarsverbanden aan het leggen is waardoor de indruk wordt gewekt dat men woningen voor de plaats van de bal heeft geruild.

Zelfs is ook waarneembaar dat vanuit de Haagse digitale PvdAweg men overgestapt is naar een andere digitale snelweg om aldaar genoegen of ongenoegen naar voren te brengen aangaande de sloop van de woningen waarbij het om meer woningen gaat in de Constant Rebecquestraat dan in de Dibbetstraat.

Er was ooit een grammofoonplaat uitgebracht van superzwerver onder titel crisis welke crisis. Zo is het ook een beetje bij de digitale snelweg van de Haagse PvdA crisis welke crisis.

Recentelijk zag het er naar uit dat er vanuit de Haagse gemeenteraad een motie gaat worden aangenomen aangaande van achterdeuren zonder zijdeuren naar de voordeur te gaan. De fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij was zeer blij dat vanwege een omslag bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen er de mogelijkheid bestond om te gaan spreken over van achterdeuren naar voordeuren maar deze motie gaat voorlopig niet door vanwege een luid argument en een stil argument.

Het luide argument is dat de Haagse PvdA die voorlopig geen zin heeft in de motie omdat de motie geen steun heeft van de andere collegepartijen de VVD en CDA en de PvdAfractie heeft geen zin om dualistisch tegen het college te zijn. Het stille argument ligt in het feit dat het een motie is die haalbaar is met een zeer nipte meerderheid en de fractie van de Haagse Socialistische Partij (SP)is al een hele tijd niet compleet en men wil het ook niet meer compleet maken.

Zoals bekend is de Haagse gemeenteraadsfractie van de SP al een hele tijd wel bezet maar half bezet omdat de andere helft niet kan maar bij de Haagse SP speelt ook mee dat men een ander niet wil hebben die wel kan wat thans niet kan want bij de SP is de volgende kandidaat om in de Haagse gemeenteraad te komen iemand die men niet bij de SP wil hebben maar die er wel ooit was bij het maken van de vorige kandidatenlijst.

Zo had het kunnen zijn dat er een dubbele invloed van de Haagse Stadspartij op de fractie van de SP in de Haagse gemeenteraad had kunnen wezen want immers iemand die van de kandidatenlijst van de Haagse Stadspartij in tweeduizendtwee was is nu bij de Haagse SP fractievertegenwoordiger omdat het niet duidelijk was of de regels van iemand van een of van de kandidatenlijst spreken.

Wil men bij de Haagse SP wel nog compleet wezen dan is de volgende op de lijst dan inmiddels nummer zeven en nummer zeven betreft een inmiddels slapend lid van de Haagse Stadspartij.

Het geheel doet een beetje denken aan negentienvierennegentig toen bij de Haagse democratenzesenzestig er iemand was onder de bijnaam de ijscoman die dan, zonder dat men er zin in had, op de achtste of de negende plaats van de kieslijst was gekomen en de toenmalige fractie van alles moest doen om er voor te zorgen dat de ijscoman niet in de raad kwam.

Zo doet de Haagse gemeenteraadsfractie van de SP alle mogelijke moeite om te voorkomen dat het SPgemeenteraadslid wat toch al ruime tijd geen raadsvergaderingen volgt blijft zitten om te voorkomen dat er een ander komt.

Ongeveer twee weken geleden begon naar buiten te komen dat men vanuit de Haagse gemeenteraad een beetje iets met Joop v.d. Ende naar voren ging brengen. Gelukkig zijn daar niet alle raadsleden op ingegaan waardoor de zeperd beperkt bleef tot Tineke van Nimwegen, Anne Mulder, Albert van der Zalm, Bert van Alphen en Wim Pijl van respectievelijk de Haagse gemeenteraadsfracties van PvdA. VVD, Deezesenzestig, GroenLinks en de ChristenUnie-SGP.

Gisterenavond was de stadsdeelcommissie Centrum in theaterzaal Concordia in vergadering bijeen waarbij naar voren kwam dat de nieuwe opzet van het college om stadsdeelcommissies in twee delen onder te brengen, waarbij dan het eerste deel van de vergadering voor bespreking van bewoners is en het tweede deel voor bespreking door commissieleden , niet helemaal optimaal is. Johan Chandoe deed als commissievoorzitter de toezegging dat hij bij evaluatie naar voren gaat brengen hoe zijn bevindingen als stadsdeelcommissievoorzitter zijn.

Aanstaande zaterdag gaat het nieuwe wijkpark tussen de Schalk Burgerstraat en Delftselaan in de wijk Transvaal, nadat er veel aan is gewerkt, opnieuw open.