Thursday, June 16, 2005

16 juni 2005

Wethouder van Dijk van de VVD bracht gisteren naar voren, bij behandeling van een kunst en cultuur aangelegenheid in de gemeenteraadscommissie, dat zij zich kon voorstellen dat zij het college ging voorstellen om een voorstel te doen.

Vandaag bracht wethouder Stolte in het groot naar buiten dat hij bezig is met zijn laatste jaar als wethouder.Dit bericht was ook ongeveer een jaar eerder naar buiten gebracht maar dan in het klein.

Het bericht valt samen met de naar buiten komende berichten vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen (PPS) waarbij naar voren komt dat men vanuit het CDA een bestuurlijke benadering richting PPS heeft gedaan om te komen tot een campagnesamenwerking in Scheveningen waardoor het Scheveningen iets kan zijn van CDA PPS.

Ongetwijfeld zal de komende tijd veel met zich meebrengen dat er vanuit de Politieke Partij Scheveningen veel geluiden naar voren zullen worden gebracht over een wethouder Scheveningen maar dan niet van het CDA.

Vandaag was er ook te waarnemen dat er de laatste tijden in de Haagse gemeenteraad afstand begint te ontstaan in de aanwezige samenwerking tussen de Haagse gemeenteraadsfracties van het CDA en de ChristenUnie/SGP want vandaag werd plotseling uit het niets Wim Pijl als fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP door wethouder Stolte van het CDA uitgemaakt voor demagoog omdat hij de laatste tijd
volgens wethouder Stolte zo commentaarvol op het CDA is.

Gisteren bij de gemeenteraadscommissie aangaande onderwijs was het heel duidelijk dat PvdA wethouder Heijnen niet geheel op de waarheid maar er naast zat, duidelijk kwam naar voren dat er veel bij de wethouder ging op uitgangspunt van hoe belangrijker de zaak hoe korter de voorbereiding.De commissievergadering van gisterenavond is tot aanstaande dinsdagavond in schorsing gegaan.

Gisteren bij bespreking van diverse onderwerpen kwam naar voren dat wethouder van Woensel aan het werken is aangaande het vieren van een decennium stadhuis in Den Haag maar dat hij geen weet had dat het Haagse stadhuis middels een toneelstuk, onder regie van Johan Doesburg, in opening was gegaan. De wethouder heeft laten weten er inderdaad over te gaan nadenken om Johan Doesburg weer iets van toneel en Haags stadhuis te laten doen.

Vanavond is er om half acht een commissievergadering welk wellicht middels internet te volgen zal zijn, wellicht want gisteren ging het mis met het televisiesysteem van het digitale Haagse stadhuis want naar men zegt had men het uitzendsysteem niet goed aangedaan en was alles blijven aanstaan in de stand die men had uitgevonden om te zorgen dat men niet voor en na de vergadering in digitaal beeld kan blijven.