Saturday, May 28, 2005

28 mei 2005

Het ziet er niet naar uit dat in de gemeenteraad een meerderheid te vinden is om te komen tot een spoedcommissievergadering van de commissie Kunst en Cultuur om te bespreken hoe het gaat met Zcala, het voormalig Volksbuurtmuseum, naar aanleiding van het bericht dat er geen steun vanuit het college is. Daar de VVD de fractie is die de VVD wethouder van verdediging gaat voorzien is op de VVD niet te rekenen.

Ook moeilijk te agenderen is het probleem van voeding op scholen middels een project van gruiten on tour.De fractie van een collegepartij had schriftelijke vragen ingediend aangaande gruiten op school waarbij dan komt kijken dat de fractie van de collegepartij eerst gaat kijken wat de antwoorden zijn en daarna gaat bekijken of het ter agendering is waardoor het nog een hele tijd kan duren eer het in commissievergadering gaat worden besproken.

Aanstaande woensdagavond, de eerste dag van de maand juni, is er om negentien uur dertig een commissievergadering waarbij de burgemeester de voorhoutse verhuizing naar het weiland van Clingendael naar voren gaat brengen.

Binnen de wandelgangen van de gemeenteraad is naar voren gebracht dat gezien de twee eerste bijeenkomsten waarbij de eerste bijeenkomst van de Haagse GroenLinksfractie was en de tweede bijeenkomst waarbij de burgemeester zelf korzelig aanwezig was de verwachting is dat vele mensen de commissievergadering gaan bijwonen.

De vraag is maar of de burgemeester wel tijd zal hebben en hoe het met de vergadering gaat want om eenentwintig uur moet de burgemeester al in het Atrium zijn voor de ontvangst van de stemmen aangaande de woensdagreferendum.

De commissievoorzitters zijn erg trots op zichzelf dat ze de nieuwe spreektijden hebben uitgevonden maar zelfs met de nieuwe spreektijden en inspreektijden is het wel erg krap voor de burgemeester want om negentien uur en dertig minuten begint de vergadering en anderhalf uur later moet hij al ergens anders zijn waardoor het lijkt alsof hij tegen de klok moet racen waarbij dan de klok misschien belangrijker voor hem is dan de insprekers bij zijn onderwerp.

Hopelijk moet de burgemeester om eenentwintig uur niet uren wachten want anders loopt de commissievergadering misschien in de soep.

Aanstaande donderdag twee juni om tien uur in de ochtend brengt VVD wethouder Pieter van Woensel als wethouder Economie een werkbezoek aan het Zeeheldenkwartier waarbij te verwachten is dat hem, vanuit ondermeer de winkeliersvereniging, naar voren zal worden gebracht hoe men denkt over de plotselinge plannen voor de Tasmanstraat.

De afgelopen week heeft ook veel in het teken gestaan van de digitale ontwikkelingen van gemeenteraadsfracties want het was een beetje de digitale week van de Haagse PvdA en CDA fracties waarbij bij de PvdAfractie het een beetje anders anders is dan bij de CDAfractie want daar is het al te bemerken dat zonder dat hij het weet Henk Kool digitale navolging gaat krijgen van CDAfractievoorzitter Hartman want hij heeft
laten wel digitaal te zijn maar niet digitaal te gaan doen.