Monday, May 30, 2005

30 mei 2005

Bij de Haagse VVD gemeenteraadsfractie zijn ze zeer tevreden want hun fractievoorzitter heeft een nominatie op zak ten aanzien van het jongste gemeenteraadslid competitie.

De competitie is voor raadsleden tot en met vijfendertig jaar en middels de digitale omgevingsweg van de Haagse VVD is waar te nemen dat Sander Dekker met als leeftijd dertig jaar een goede kandidaat is.

Eigenlijk is het jammer dat slechts Sander Dekker een nominatie heeft gekregen want op de digitale weg, maar dan van de Haagse CDA fractie in de Haagse gemeenteraad, valt waar te nemen dat mevrouw Homan als CDA gemeenteraadslid drieëndertig jaar is waardoor zij ook een nominatie had kunnen hebben gehad en wie weet had zij dan Sander Dekker ten aanzien van de nominatie heel ver naar achteren gedrukt en was het CDA in beeld geweest voor beste jong gemeenteraadslid want volgens een enkel raadslid in de Haagse gemeenteraad is zij natuurlijk veel beter dan Sander Dekker.

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad is het CDA een beetje de ChristenUnie/SGP aan het pesten want het is algemeen bekend dat de ChristenUnie/SGP geen voorstander is van een ja voor het referendum en het CDA wel dus heeft men van het CDA op een plek van de ChristenUnie/SGP in de koffiekamer een poster opgeplakt waar op staat CDA zegt Europa verdient ja.

Zo blijft het merkwaardig dat wel buiten de gemeenteraad veel besprekingen zijn waaronder ook wandelende bewegingen van de burgemeester maar dat er geen inventarisatie in de gemeenteraad heeft plaatsgevonden om te kijken hoe de gemeenteraad van Den Haag in de discussie staat.

Daar waar men denkt dat het standpunt van de fractie welk recentelijk bij een discussie in Benoordenhout nog niet wist te vertellen of men voor of tegen de locatie van Clingendael is wel bekend is hoe zij er zelf over denken want vorige week bij de fractievergadering van de fractie die het nog niet wist heeft men een standpunt opgemaakt maar omdat niemand nog naar het standpunt heeft gevraagd is het standpunt nog niet naar buiten gebracht.
Het standpunt is bij fractievoorzitter Henk Kool bekend want hij gaat woensdagavond namens zijn fractie het bewuste agendapunt bespreken waarbij dan zal worden vernomen wat nu nog niet kan omdat Henk Kool voor een paar dagen tot dinsdag of woensdag in Brussel is.

Voor de commissievergadering van aanstaande woensdagavond hebben zich tot aan de ochtend van vandaag bij het commissiesecretariaat zes insprekers aanmelding van inspraak gedaan.

Gisteren was er naast de Haagse Rondgang ook de landelijke dag van het park waarbij de activiteit van de dag van het park in het Zuiderpark zeer bijzonder geslaagd was waarbij ook de aanwezigheid van wethouder Smits was waar te nemen.

Morgen is er een commissievergadering welk in de foyer gaat plaatsvinden waardoor de vergadering niet digitaal te volgen is daar er in de foyer geen digitale verbinding aanwezig is zoals in de gemeenteraadszaal.

Deze week is ook het begin van diverse haringfeesten waarbij Scheveningen een belangrijke rol speelt mede ook vanwege de nieuw ontwikkelde plannen welk recentelijk naar buiten zijn gekomen.

Het college van burgemeester en wethouders is met het bericht naar buiten gekomen dat ze niets zien in veranderingen van het systeem van erfpacht welk beter bekend staat als het erfpachtstelsel maar dat was vorige week al maandag al bekend na de besloten bespreking van het college met de fractievoorzitters van de collegepartijen.