Sunday, July 03, 2005

3 juli 2005

Na gisteren en steden in relatie tot muziek en stimuleren van bewustzijn is het misschien raar dat Den Haag niet tussen de steden zat want misschien had het Malieveld ook wel een locatie kunnen zijn geweest. Vanuit de andere kant van het kanaal was onder meer een terug samen van pink te zien.

Zoals de verwachting was is nieuws naar buiten gekomen dat in Venlo te Limburg er een nieuwe burgemeester is. Voorheen was er een burgemeester van de PvdA in Venlo maar door de nieuwe burgemeester is het aldaar een burgemeester van het CDA geworden.

Herbert Bruls is daar burgemeester geworden in plaats van de Haagse CDA wethouder Wilbert Stolte.

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn voor de Haagse CDA maar hun plannen kregen te maken met een onvoorzienheid.

Het had voor de Haagse gemeenteraadsreces voor de Haagse CDA zo mooi kunnen zijn een aankondiging dat Wilbert Stolte burgemeester was geworden met daarbij de aanmelding van Michel Santbergen in functie als wethouderlijk opvolger van Wilbert Stolte.

Toen men bij de Haagse CDA begon in te zien dat er geen haalbaarheid was in een Venlo burgemeesterschap van Wilbert Stolte heeft men voor een alternatief plan gekozen waarbij dan maar zijn aftreden en het aanstaande optreden van Michel Santbergen naar voren is gebracht.

Wellicht omdat het in het zuiden toch iets anders is dan bij randstedelijke steden is wellicht de profielschets van Hubert Bruls beter van toepassing geweest dan de profielschets van Wilbert Stolte want middels de digitaalalheid van Omroep Venlo is te lezen dat>>>> Bruls is op dit moment nog tweede kamerlid voor het CDA. Dat doet hij nu drie jaar, daarvoor was hij drie jaar lang wethouder van onderwijs en economische zaken in Nijmegen. Bruls is 39 jaar, werd geboren in het Zuid-Limburgse Nuth, is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij woont op dit moment nog in Nijmegen. Bruls werd twee weken terug unaniem door de Venlose gemeenteraad voorgedragen.<<<<<

Binnen het CDA blijven burgemeesters zeer bijzonder en bijzonder dat het CDA ook steeds graag burgemeesters heeft.

Zo is onlangs bekend geworden dat in Wieringen er een CDAburgemeester is gekomen waardoor er na Den Haag ook in Wieringen een CDAburgemeester is gekomen.

Dat Den Haag een burgemeester van het CDA heeft komt omdat enige jaren geleden de burgemeester van Den Haag niet een VVDburgemeester is geworden.

Toen de nieuwe burgemeester van Den Haag er ging komen was dat vanwege dat CDAburgemeester Havermans aan het weggaan was.

Michel Santbergen was toen fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Op de donderdagmiddag voor de vrijdagmiddag dat naar buiten ging worden gebracht dat de burgemeester van Den Haag de burgemeester van Den Haag ging worden bereikte naar men zegt Michel Santbergen bericht dat wellicht Ed Nijpels van de VVD de burgemeester van Den Haag ging worden waarna er plotseling de vrijdagochtend nog voordat naar buiten ging worden gebracht wie de burgemeester van Den Haag ging worden in de trouw krant van de ochtend was te lezen dat de huidige burgemeester van Den Haag de burgemeester van Den Haag was geworden.

Daar waar dagelijkse burgemeesterheden zijn zijn ook burgemeesterheden in de nachtelijkheid waarneembaar en zijn er nachtburgemeesters.

In Den Haag heeft de Haagse PvdA zich een beetje vermond en is bezig met het zoeken naar een nachtburgemeester waarbij er dan een jury is ontstaan waarbij de fractiekamer van de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie een brede basis is want vanuit de fractiekamer zijn maar liefst drie van de juryleden aanwezig waarbij het opvallend is dat men niet een doorverwijzing maakt naar de fractiekamer want men maakt een presentatie dat digitale fractiemedewerkster een fotograaf is en beleidmedewerker Marko Fehres een onafhankelijk adviseur is.

Tussen de juryleden zitten ook Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie en Sander Dekker welk toen hij door de PvdA werd gevraagd gelijk ja naar voren bracht.

Zo is het een beetje merkwaardig daar waar ondermeer ook de Haagse Pvdawens is dat er geen gekozen dagburgemeester kan zijn men wel een beetje aangaande de andere kant van de dag in een soortachtige trucage zit om net te doen alsof men ergens niet aan het inzitten is.