Monday, July 04, 2005

4 juli 2005

Afgelopen zaterdag was te lezen dat wie meer wil weten kan kijken naar een cybergedeelte bij wee wee wee nachburgemeester punt en el maar wie daar gaat kijken ziet in ieder geval niets over de gekozen nachburgemeester van de Haagse PvdA waarbij het dan vreemd blijft dat de Haagse PvdA niet voor een gekozen dagburgemeester is maar wel voor een gekozen nachburgemeester. Zoals bekend heeft op verzoek van de fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie ook Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie zitting in de jury genomen.

Binnen de Haagse VVD vinden kandidaten het niet prettig dat bij de gesprekken met de kandidaten ook Sander Dekkker als fractievoorzitter aanwezig is want zij zien daarin dat Sander Dekker dan niet zelf op gesprek hoeft te komen omdat hij al fractievoorzitter is.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is naar voren gekomen dat de fractievoorzitter Wim Pijl de volgende lijsttrekker gaat worden en Hetty Voogel de nummer twee gaat worden. Daarover kan naar voren worden gebracht dat Wim Pijl vertegenwoordiger van de SGP is en Hetty Voogel is van de ChristenUnie waarbij dan waarneembaar is dat op de combinatielijst van ChristenUnie/SGP het lijsttrekkerschap naar de SGP is gegaan.

Op zich is dit niet vreemd want zoals bekend mogen bij de SGP vrouwen in de politiek niet meedoen maar Wim Pijl is binnen de SGP meer ruimdenkend dan vele andere bij de SGP waardoor van hem vrouwen wel in de politiek actief mogen zijn maar een vrouw als lijsttrekker in de combinatie ChristenUnie/SGP was ook voor Wim Pijl en de Haagse SGP een brug te ver vandaar dat men bij de ChristenUnie heeft toegestaan dat Wim Pijl als vertegenwoordiger van de SGP lijsttrekker is geworden.

Binnen de Haagse VVD gemeenteraadsfractie heeft men het vermoeden dat VVD wethouder Bruno Bruins het vermoeden heeft dat de olympische spelen van tweeduizendtwaalf naar de stad Parijs gaan waarbij dan Bruno Bruins naar men zegt al vele visies heeft over treinen naar Parijs want het kan voor hem een argument zijn om er voor te zorgen dat er meer treinen vanuit Den Haag naar Parijs gaan. Enige tijd geleden was er in de gemeenteraad discussie over het geringe aantal treinen vanuit Den Haag naar Parijs.

Deze week is ook een belangrijke week voor wethouder Bruno Bruins want dan gaat hij op aanstaande donderdag de opening verzorgen van de nieuwe tramhalte Ternoot. Enige tijd geleden is men aangevangen met de sloop van de vorige tramhalte Ternoot omdat voor de oude tramhalte geen rol was weggelegd in relatie tot de komst van randstadrail.

Ballonnen zijn tegen het plafond van glas van het Haagse stadhuis aangekomen waarbij dan de vraag is hoe ze weer naar beneden gaan komen. Eens in de zoveel tijd kan het gebeuren dat ballonnen tegen het glas van het dak van het Haagse stadhuis aandrukken want af en toe ontsnappen ballonnen richting plafond.

Vorige week heeft Wim Pijl naar voren gebracht dat deze week de publicatie van het jaarverslag van de welstandcommissie en de monumentencommissie gaat plaatsvinden waarbij het vorige jaarverslag bij Wim Pijl voor inspiratie heeft gezorgd om te komen tot het initiatiefvoorstel van zijn fractie aangaande begrijpelijke beelden.